Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Sutra konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

pod

Nakon primopredaje načelničke dužnosti prije gotovo dva tjedna općina Podbablje sutra bi trebala konačno posložiti svoju izvršnu i predstavničku vlast. Naime, sutra s početkom u 10 sati održat će se konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća najveće imotske općine. 

Nakon utvrđivanja kvoruma te izvješća Mandatne komisije sutra će se pristupiti glasanju za čelnika Općinskog vijeća općine Podbablje i dva njegova potpredsjednika od kojih će jedan biti iz reda vladajuće većine, a drugi iz reda manjine. 

Podsjetimo, nakon prvog kruga lokalnih izbora održanih 21.svibnja i nakon što je HDZ skupio rekordnih šest mandata uslijedilo je potpisivanje koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HDS-HČSP, tako da nova koalicijska većina u Općinskom vijeću čini osam mandata što je izuzetno stabilna većina u Općinskom vijeću tako da drugi mandat zaredom aktualni načelnik nema većinu u Općinskom vijeću. 

Kako neslužbeno doznajemo sutra će za novog čelnika Općinskog vijeća biti izabran Danijel Dodig koji je u Općinsko vijeće ušao s koalicijske liste HDS-HČSP, a njega će osim njegovih vijećnika predložiti i vijećnici s liste HDZ-a. 

Novo Općinsko vijeće tako bi trebalo biti u slijedećem sastavu: 

HDZ (Josip Šerić, Nediljko Buljan, Jelena Peko, Ante Karin, Mate Kasalo, Luka Čujić)

Nezavisna lista "Podbablje sutra" (Dalibor Biloš, Ivan Perkušić, Ante Žužul, Suzana Žarković)

HDS-HČSP (Zdenko Lozo i Danijel Dodig)

HSP (Marko Jonjić) 

Podijeli sa prijateljima!