Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Danijel Dodig novi predsjednik Općinskog vijeća općine Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

daned

Današnjom konstituirajućom sjednicom Općinskog vijeća općine Podbablje završeno je slaganje predstavničke i izvršne vlasti na području najveće imotske općine te je za novog predsjednika izabran Danijel Dodig iz koalicije HDZ-HDS-HČSP. 

 

Sjednici koju je svečano otvorila Marija Puljić iz Državnog ureda za upravu nazočili su svi izabrani vijećnici te novoizabrani načelnik Ante Kujundžić i njegov zamjenik Mate Matković uz tajnika Zorana Mustapića, a započela je izborom Mandatne komisije u sastavu: Zdenko Lozo, predsjednik te Luka Čujić i Ivan Perkušić kao članovi. Nakon što je predsjednik Mandatne komisije Zdenko Lozo izvjestio nazočne o ostvarenim izbornim rezultatima predsjedavanje sjednice nastavio je Josip Šerić kao nositelj liste HDZ-a koja je na proteklim izborima osvojila najveći broj glasova. Nakon polaganje svečane prisege pristupilo se odabiru Odbora za imenovanje u sastavu Ante Karin, predsjednik te Nediljko Buljan i Ante Žužul kao članovi te je ispred koalicije HDZ-HDS-HČSP za predsjednika Vijeća predložen Danijel Dodig, a za zamjenika dr. Mate Kasalo dok su vijećnici koji čine manjinu u Općinskom vijeću za svoga potpredsjednika predložili Ivana Perkušića što je jednoglasno usvojeno.

Nakon primanja dužnosti svima se zahvalio novi predsjednik Općinskog vijeća Danijel Dodig koji izrazio nadu u uspješnu suradnju u navedenom periodu. Poslije konstituirajuće sjednice vijećnici su na prijedlog načelnika Ante Kujundžića nastavili druženje i bolje upoznavanje.

 

Podijeli sa prijateljima!