Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Usvojen proračun općine Podbablje za 2018. godinu

Podijeli sa prijateljima!

IMG-20171219-WA0056

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća općine Podbablje koja je održana u općinskoj vijećnici na Kamenmostu u utorak 19.prosinca, vijećnici su raspravljali o ukupno dvadeset i jednoj točki dnevnog reda, a među važnijim su bile usvajanje proračuna za iduću godine, usvajanje rebalansa za tekuću godine te povećanje porodiljnih naknada za svako rođeno dijete. 

 

Sjednica kojoj su nazočili svi vijećnici uz načelnika Antu Kujundžića i donačelnika Matu Matkovića počela je pozdravnim riječima predsjednika Općinskog vijeća Danijela Dodiga, a potom se pristupilo dnevnom redu. Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice te vijećničkih pitanja i odgovora uslijedilo je usvajanje prijedloga rebalansa proračuna za tekuću godinu koji je izrealiziran u iznosu 11.279.620 kn, a nakon toga i usvajanja amandmana koje su predložili vijećnici HDZ-a usvojen je proračun za narednu godinu koji će iznositi nešto više od 19 milijuna kuna. 

Za vrijeme sjednice usvojena je odluka o izvršenju proračuna, Program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture za iduću godinu, Program održavanja komunalne infrastrukture te programi socijalne skrbi, javnih potreba u sportu, školstvu, javnih potreba u kulturi, sufinanciranje djelatnosti udruga i vjerskih zajednica te program turizma za iduću godinu- Donesena je odluka i o financiranju političkih stranaka i kandidacijskih lista zastupljenih u Općinskom vijeću sukladno broju članova kojom HDZ-u pripada 12.200 kn, HDS 4000 kn, HSP 2000 kn (strankama se uplaćuje na račune županijskih organizacija u Splitu) te kandidacijskoj listi Dalibora Biloša 8.200 kn. 

POVIŠENE PORODILJNE NAKNADE

Među važnijim odlukama dodajmo kako je na prijedlog načelnika podignut iznos porodiljnih naknada u svrhu poticanja nataliteta. Tako bi prvorođeno dijete u obitelji trebalo dobiti 2000 kn, za drugo rođeno dijete 3.000 kn, treće 5.000 kn, a za četvrto i svako iduće dijete 7.000 kn. Usvojen je i rebalans Dječjeg vrtića "Ribica" te prijedlog proračuna Dječjeg vrtića "Ribica" za iduću godinu, a vijećnik Ante Žužul dao je ostavku na mjesto povjerenstva za javnu nabavu (zbog zauzetosti), a na njegovo mjesto na prijedlog načelnika imenovan je donačelnik Mate Matković. Dodajmo, kako su vijećnici prihvatili prijedlog načelnika o načinu rješavanja duga udruge "Križ-za promicanje istine" vezanog za spomen obilježje poginulim braniteljima na Kamenmostu. 

Na sjednici su osim navedenih sudjelovali i knjigovođa Ante Žužul te Borislav Znaor, predsjednik Udruge "Križ- za promicanje istine".

Opširnije možete čitati na službenim stranicama općine Podbablje (www.podbablje.hr)

Podijeli sa prijateljima!