Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Utemeljena Podružnica HDS-a u Splitsko dalmatinskoj županiji

Podijeli sa prijateljima!

HDS

Najvrijednija hrvatska županija mora biti motor razvitka čitave države

 Vodstvo hrvatskih demokršćana predvođeno njegovim predsjednikom saborskim zastupnikom prof.dr. Goranom Dodigom opetovano je isticalo potrebu snaženja demokršćanskih vrijednosti u vremenu vrlo agresivnog nametanja posve suprotnih društvenih i političkih ideja i načela koje se zalažu za neoliberalne i vulgarno materijalističke modele s potpunom negacijom temeljnjih ljudskih i božijih zakona.

 

 

Piše: Z. Lozo

 

Pred kompletnim stračkim vodstvom u subotu je u Solinu utemeljena županijska podružnica Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) na kojoj su izabranao vodstvo Podružnice na čelu s doc. dr. sc. Domagojem Karinom. Utemeljenju podružnice prethodili su utemeljenje splitskog stranačkog ogranka i tiskovna konferencija HDS-a. Za predsjednika splitskog ogranka izabran je Ivan Kontrec.

Vodstvo hrvatskih demokršćana predvođeno njegovim predsjednikom saborskim zastupnikom prof.dr. Goranom Dodigom opetovano je isticalo potrebu snaženja demokršćanskih vrijednosti u vremenu vrlo agresivnog nametanja posve suprotnih društvenih i političkih ideja i načela koje se zalažu za neoliberalne i vulgarno materijalističke modele s potpunom negacijom temeljnjih ljudskih i božijih zakona. Europa, izrasla na temeljima kršćanstva i utemeljitelji njezinog zajedništva koji su bili potpuno predani tom civilizacijskom naslijeđu jesu vrijedna baština kojom se danomice vraća sve više njenih građana i političkih aktera koji doprinose rastu euro-stranaka demokršćanske orijentacije, ističe dr. Dodig.

Rasčlanjujući aktualni politički trenutak u RH u kojem HDS, s trenutna svoja dva saborska zastupnika, kontrolira krhku parlamentarnu većinu vodstvo stranke pledira za odgovornu i racionalnu politiku lišenu huškačke histerije te podjela obilježenih međusobnim uvredama i stranačkim isključivostima.

„HDS ovoga trenutka ne vidi ozbiljnu političku alternativu postojećoj, koja bi mogla ponuditi stabilnost, sigurnost i razvoj. Upravo ta stabilnost, koja treba osigurati sigurnost i razvoj glavni su razlog djelovanja HDS-u parlamentarnoj većini, gdje HDS želi biti i jest korektivni i smirujući faktor.”

Govoreći pak o lokalnoj politici i ulozi prostorno najveće i najpotentnije hrvatske županije dr. Dodig je naglasioda SDŽ sa svojim kreativnim potencijalima mora biti motor ukupnog hrvatskog razvitka, ključni faktor demografske obnove, povratka i boljeg života. „Uz ljude koji će voditi HDS u Splitsko-dalmatinskoj županiji hoćemo i možemo dati svoj doprinos politici odgovornosti i razumijevanja“ zaključio je Dodog.

Zahvaljujući na izbor dr. Karin je kazao kako je svjestan svoje odgovornosti koju spremno i zdušno prihvaća. Dolazeći iz Imotske krajine u kojoj HDS danomice raste i promiče politiku zajedništva u strateškim razvojnim projektima on želi još snažniji angažman u cijeloj županiji i ističe kako će sa svojim suradnicima doprinijeti održivom razvoju svoje županije. Istakno je i svoje geslo koje će ga voditi u nimalo laganu budućem političkom angažmanu, a ono je. „Združenim snagama za boljitak i prosperitet naše županije i čitave Hrvatske“.

Vodstvo podružnice HDS-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji za naredno četverogodišnje razdoblje činit će: dr. Domagoj Karin predsjednik,Igor Vojković dopresjednik,Josip Runac tajnik,Petar Podrug rizničar.

Članovi predsjedništva su: Marin Matovac, Tanja Zujić, Josip Juričić, Snježana Vrdoljak, Matea Dundić, Nikola Žanko, Ante Šego, Danijela Lovrić i Domagoj Jukić.

U Nadzorni odbor izabrani su: Milan Tomičić predsjednik te članovi Tonći Vuković i Danijel Dodig.

Podijeli sa prijateljima!