Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Položen vijenac i upaljene svijeće u prigodi 19. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana

Podijeli sa prijateljima!

20181209 151435 resized 

Dan uoči devetnaeste obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana članovi Općinskog odbora mladeži HDZ-a iz Podbablja položili su vijenac te upalili svijeće u spomen na tužnu obljetnicu smrti prvog predsjednika suverene i neovisne Hrvatske te prvog predsjednika HDZ-a. 

 

Izaslanstvo mladeži HDZ-a predvođeno predsjednikom podbapske mladeži iz ove stranke Antom Perićem te tajnicom Tonkom Žužul te članovima odbora Slavkom Blažićem i Jakovom Tolićem najprije su ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku podignutom 2009. godine koji je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića, položili vijenac, a potom i upalili svijeće, a potom izmolii molitvu odrješenja za dr. Franju Tuđmana. 

" Lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji svoju politiku nije izvodio iz pragmatičnih niti dnevno političkih razloga ili situacija nego na temelju povijesnih dugoročnih prosudbi ostat će trajno urezano u povijest hrvatskog naroda te ga se stoga ponosno sjećamo"- naglasio je predsjednik Ante Perić. 

Obilježavanje se nastavlja sutra, u ponedjeljak 10. prosinca, kada će se u crkvi Sv. Ante u Drumu s početkom u 18 sati služiti sveta misa zadušnica. 

Podijeli sa prijateljima!