Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Obilježavamo 19. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Podijeli sa prijateljima!

IMG 1000

Danas se obilježava 19. obljetnica smrti obnovitelja moderne hrvatske državnosti i prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana. Tom će prigodom, u 18 sati, u crkvi Sv. Ante u Drumu bit će služena sveta misa zadušnica. 

 

Tijekom današnjeg dana mnogi će položiti vijence i zapaliti svijeće na grobu prvoga hrvatskog predsjednika na Mirogoju i u njegovoj rodnoj kući u Velikom Trgovišću, a u općini Podbablje pokraj spomenika dr. Franji Tuđmanu na Kamenmostu to su jučer napravili predstavnici Općinskog odbora mladeži HDZ-a. 

Povijest će dr. Franju Tuđmana pamtiti kao prvog demokratski izabranog hrvatskog predsjednika pod čijim je vodstvom obnovljena i obranjena hrvatska država.

Objavlpodsjetimo, Franjo Tuđman umro je na današnji dan u 23.15 u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je proveo 40 posljednjih dana. Odmah su se sastali Vlada i predsjedništvo stranke, a njegovu je dužnost preuzeo predsjednik Sabora, akademik Vlatko Pavletić.

Pokopan je u ponedjeljka, 13. prosinca, na zagrebačkom Mirogoju iza crkve Krista Kralja. Ispratilo ga je stotinjak tisuća građana.

Podijeli sa prijateljima!