Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Položen vijenac i upaljene svijeće povodom 29. obljetnice osnutka HDZ-a Imotske krajine

Podijeli sa prijateljima!

 hdz1

U prigodi 29. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Imotske krajine ispred spomen obilježja posvećenom poginulim hrvatskim braniteljima na Topani čelništvo Gradskog odbora ove stranke iz Imotskog položili su vijenac i upalili svijeće. 

 

Izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a Imotski predvođeno gradonačelnikom i predsjednikom gradskog odbora stranke Ivanom Budalićem, predsjednicom Zajednice žena Katarina Zrinjski i županijskom vijećnicom Jadrankom Brečić, predstavnikom utemeljitelja Miroslavom Budimirom te predsjednicom imotske mladeži HDZ-a Ivanom Bašić položili su vijenac i upalili svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Imotske krajine u Domovinskom ratu koji je rad akademskog kipara Krune Bošnjaka. 

Molitvu i odrješenje za sve poginule branitelje kao i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana izmolio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović. 

Proslava 29. obljetnice osnutka imotskog HDZ-a održat će se u nedjelju 3. veljače u dvorani gradskog kina u Imotskom. 

U Imotskoj krajini HDZ obnaša vlast u Imotskom, Prološcu, Lokvičićima, Zagvozdu, Cisti Provo, Lovreću i Zmijavcima dok u Podbablju i Runovićima ima natpolovičnu većinu u Općinskim vijećima. 

Foto: Mladež HDZ-a Imotski

Podijeli sa prijateljima!