Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Matija Ujević dobitnica nagrade "Kairosa" i "Podbablje Portala"

FB IMG 1547401224979 

U prigodi desetog rođendana Podbablje Portala u suradnji sa domaćim obrtom za proizvodnju i trgovinu "Kairos" iz Druma od 9. siječnja do subote 12. siječnja tražili smo najljepšu snježnu fotografiju, a po mišljenju naših čitatelja najljepšu fotografiju ponudila nam je mlada Matija Ujević iz Krivodola. 

Više...

Podbablje portal danas slavi svoj jubilarni 10. rođendan

portal podbablje

Točno prije deset godina dana 13.siječnja 2009. godine na internetskoj mreži osvanuo je prvi news portal sa područja Podbablja. Portal je pokrenut pod domenom "podbablje.com" , a sadržajno se vezao se vijestima sa područja općine Podbablje, da bi osnutkom službene web stranice općine Podbablje- "podbablje.hr" ovaj postao portal župe Podbablje, a oba portala naknadno su objelodanjena pod nazivom Podbablje Portal.

Više...

IMOTSKI DANAS 11.1.19. POPODNE

Im pod snigom

IMOTSKI DANAS 11.1.19. POPODNE

Kad naš zvizdan svagdanji na nj samo svitli i ne grije, a isto ništa na svitu od njega lipše nije, Imotski ko bili golub razgrnijo je perušinu priko Poda do u srce svoga roda. Bura je rastrala magluštinu. U oku slika blista onako prosta i čista, pod biljcon od sniga. Ja ko ja mogu samo zapivat: Moj Imotski grade moj di gdi bijo i dok živin ja san tvoj.

Više...

Nagradna igra "Kairosa" i "Podbablje Portala": Biramo najljepšu snježnu fotografiju

nagradna naslovnica

I surovi siječanj zna biti i više nego bajkovit, a upravo ovaj siječanj nesebično nam je pokazao svu ljepotu najhladnijeg godišnjeg doba. Noćašnji snijeg obojio je pejzaže našeg zavičaja nježnom bjelinom, a upravo nas je to inspiriralo za nagradnu igru kojom će svoje drage čitateljice i čitatelje nagraditi Podbablje Portal u suradnji sa domaćim obrtom "Kairos" koji djeluje na Makarskoj primorju. 

Više...

Pao obilan snijeg! Nastava otkazana, a promet se vraća u normalu

PC113454

Snijeg koji je počeo padati jučer u kasnim poslijepodnevnim satima do jutra je stvorio značajan snježni pokrivač koji je u brdskim predjelima općine Podbablje prelazio 30 cm. Snijeg koji je probudio stanovnike Imotske krajine u srijedu 9. siječnja stvorio je značajne probleme u prometovanju, a nastava je odgođena u svim osnovnim i srednjim školama na području Imotske krajine. 

Više...

FlixBus CEE South d.o.o. preuzeo Autopoduzeće Imotski

bus 

Tijekom prosinca 2018. potpisan je kupoprodajni ugovor između tvrtki FlixBus CEE South d.o.o. i Autopoduzeća Imotski d.o.o. čime je FlixBus CEE South d.o.o. postao stopostotni vlasnik Autopoduzeća Imotski d.o.o.

Više...

SIJEČANJSKO JUTARNJE NEBO U PODBABLJU

Sječanjsko nebo

SIJEČANJSKO JUTARNJE NEBO U PODBABLJU

Kada bura kao noćna skitnica, ledena srca rastjera oblake prema moru, a ono malo oblaka što joj prkose u jutarnjim satima crvene se od ljutine ne dajući se goniti već upinjući se iz sve snage kočopere se purpurno kao pijetlovi ili tajnovito kao nepoznati leteći objekti. Kako god, lijepo je interesantno gledati siječanjsko jutarnje nebo u Podbablju.

Više...

Hladni val se nastavlja! Idući tjedan moguć i prvi ovogodišnji snijeg?

 snig1

Hladni val koji su meteorolozi najavili proteklog tjedna donio je iznadprosječno niske temperature čak i za mjesec siječanj, a neugodna bura proteklih dana dodatno je stvarala osjet hladnoće. Prema dostupnim meteorološkim podatcima navedeni hladni val trebao bi potrajati i narednih dana. 

Više...

U općini Podbablje zabilježeno 18 852 noćenja u protekloj godini

 tate slika

Prema podatcima sustava e-visitor, tijekom 2018. godine Imotska krajina bilježi 9.917 dolazaka s 73.830 noćenja. Povećanje je to od 22,6% u dolascima, odnosno 27% u noćenjima u odnosu na 2017. godinu kada smo imali 8.089 dolazaka i 57.950 noćenja.

Više...

MIRLUŠNI MATAN I NUŠA

Matan 1

MIRLUŠNI NUŠA I MATAN

U godinama kada Imotska krajina svoja vrata širom otvara turizmu, mimo razni domaći delicija, prirodni lipota, kuća za odmor, pojavio se i mirlušni brand, parfemi nazvani po poznatim imotskim imenima Matan i Nuša ( Mattan i Nusha).

Više...

Stranica 1 od 61

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »