Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje Portal slavi svoj 8. rođendan

Podijeli sa prijateljima!

podbablje portal

Dana 13.siječnja 2009. godine na internetskoj mreži osvanuo je prvi news portal sa područja Podbablja. Portal je pokrenut pod domenom "podbablje.com" i bavio se vijestima sa područja općine Podbablje, da bi osnutkom službene web stranice općine Podbablje- "podbablje.hr" ovaj postao portal župe Podbablje, a oba portala naknadno su objelodanjena pod nazivom Podbablje Portal.


Početkom studenog 2012. godine pokrenut je jedinstveni news portal (www.podbablje-portal.com) koji će obuhvaćati razne teme iz politike, kulture, župa, vjere i sporta i tako zamijeniti oba dosadašnja portala. Također, na portalu se nalaze važnije vijesti iz Imotske krajine, kao i ostali zanimljivi članci.
U osam godina postojanja, na svim portalima u sklopu "Podbablje portala" objavljeno je više od 3800 članaka, a portal svakodnevno posjećuje oko 900 ljudi što ubraja ovaj portal u jedan od posjećenijih lokalnih portala.
Dana 21.10. 2013. predan je zahtjev za osnivanje udruge "Podbablje portal", te je portal postavljen kao jedna od djelatnosti udruge, a udruga je registrirana krajem prosinca, a za predsjednika udruge izabra je Hrvoje Tolić, a za glavnog urednika Darko Lončar. Rad portala se svodi na volontiranje jer nijedan urednik ne prima nikakvu naknadu za svoj rad.
Prema statističkim podacima Podbablje portala istaknimo kako smo našim čitateljima podarili u prošloj 2016.godini čak 509 vijesti što je u prosjeku gotovo dvije vijesti dnevno, čime smo zasigurno jedan od najažurnijih lokalnih portala. Čitatelji nas najviše čitaju nedjeljom i ponedjeljkom i to u večernjim satima od 21 do 22 sata. U protekloj godini portal se najviše čitao u Hrvatskoj zatim u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Velikoj Britaniji, Švicarskoj, a dosta posjetitelja zabilježeno je i u Švedskoj, Nizozemskoj, Luxemborgu te Francuskoj i Srbiji.
Od listopada 2014.godine Podbablje portal je dobio svoje prostorije u staroj župskoj kući u Drumu na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 3 gdje je otvorena prigodna redakcija.
Naš portal prati brojne humanitarne akcije te je medijski pokrovitelj svih važnijih događaja na području općine Podbablje i Imotske krajine.
Prošle godine, ponajprije zahvaljujući tehničkom uredniku Hrvoju Toliću, naš portal je doživio prigodni redizajn, a za kraj dodajmo kako je od listopada 2012.godine otkad naš portal djeluje pod ovom domenom objavljeno ukupno 1000 članaka (ovaj je jubilarni). U osam godina našeg djelovanja objavljeno je 3 854 vijesti, a na portal je kliknulu nešto manje od dva milijuna čitatelja :)
No, da nije Vas dragi čitatelji portal ne bi imao nikakvog smisla i zato:
Hvala Vam što nas čitate :)

 

Podijeli sa prijateljima!