Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Saniraju se štete od nevremena! Danas moguć snijeg

Podijeli sa prijateljima!

PC113449

Nevrijeme koje je svoju moć iskazalo u izrazito niskim temperaturama polako jenjava, ali se tek sada počinju zbrajati mnogobrojne štete koje su nastale zbog mnogih oštećenja. Iako su korisnici vodovodnih usluga na vrijeme bili upozoreni na mogućnost velikih šteta zbog jako niskih temperatura šteta je bila neizbježna. 

 

Kako smo pisali na našim stranicama uz brojna puknuća vodovodnih cijevi i nekontrolirane izljeve vode u brojnim domaćinstvima te puknuća vodovodnih satova koje su dežurne službe tvrtke "Vodovod Imotske krajine" vrlo brzo sanirale najveća šteta zabilježena je u Župnoj kući u Podbablju gdje je uništen župni stan i dvorana koja se nalazi u prizemlju kuće. Brzom reakcijom voda je povučena, a tek se sada vide pravi razmjeri štete koja će sezati do vrtoglavih iznosa. 

Snijeg koji je pao proteklih dana polako je okopnuo, ali je prouzrokovao brojne materijalne štete u prometu. Meteorolozi za danas najavljuju mogućnost sniježnih oborina koje ne bi trebale biti izražene pa ni stvarati nikakvu opasnost!  Narednih dana očekuje se suho vrijeme s niskim temperaturama koje će sezati do 5 stupnjeva ispod ništice. Ipak, za razliku od proteklih dana, dnevna temperatura zraka bit će ipak u pozitivi.

Podijeli sa prijateljima!