Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Župan Ževrnja predao ključeve 8 novih vozila Zavodu za hitnu medicinu

Podijeli sa prijateljima!

 zevrnja hitna

Ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja predao je ključeve osam novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. U ime Zavoda, vozila je preuzeo ravnatelj ustanove dr. Leo Luetić .

 

Uz osam predanih vozila nabavljena su i četiri vozila za sanitetski prijevoz, čime ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 5 700 000 kuna.

Ovo je značajan trenutak za Splitsko-dalmatinsku županiju i Zavod za hitnu medicinu jer imamo osam novih vozila koja će doprinijeti boljoj kvaliteti rada naše županijske ustanove. Ova vozila biti će raspoređena na području grada Splita, ali i šire okolice i na taj način pokriti skoro čitavo područje naše županije. Dakako, ovo smo financirali iz decentraliziranih sredstava županije, a gotovo svake godine imamo nabavku novih vozila - rekao je župan.

U prošloj smo godini imali oko 25000 intervencija na terenu i možemo reći da sustav Hitne medicine zadovoljava kriterije više od 80% u okviru „zlatnog sata", odnosno dolazak u roku od 10 minuta u gradskim i do 20 minuta u vanjskim područjima - dodao je dr. Luetić.

Izvor: Dalmacija.hr

Podijeli sa prijateljima!