Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ministar turizma Capelli i župan Ževrnja u radnom posjetu Imotskoj krajini

Podijeli sa prijateljima!

ministar turizam

Da su grad Imotski i cijela Imotska krajina postali važno odredište na turističkoj karti Republike Hrvatske svjedoči i današnji posjet ministra turizma Garija Cappelija i župana Zlatka Ževrnje Imotskoj krajini, koji su raspravljali o mogućnosti osnivanja turističke zajednice za Imotsku krajinu. 

 

Veliki porast broja noćenja i dolazaka stranih i domaćih turista na područje Imotske krajine te razvitak tzv. "kuća za odmor" na području naše Krajine bio je povod za dolazak ministra turizma Cappelija i župana Zlatka Ževrnje. Na prigodnom sastanku koji je održan u prostorijama Vinarije "Grabovac" u Prološcu navedeni dvojac praćen velikim izaslanstvom svojih suradnika sastao se sa čelnim ljudima jedinica lokalne samouprave sa područja Imotske krajine te sa turističkim djelatnicima naše županije predvođenim pročelnikom za turizam SDŽ Stipom Čogeljom i direktorom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joškom Stellom kao i direktorom TZ grada Imotskog Luke Kolovrata. 

Zbog činjeničnog stanja da jedinice lokalne samouprave sa područja Imotske krajine trenutno nemaju velike koristi od uvećanog broja turista na svojim područjima, a da je za osnivanje pojediničanih turističkih zajednica potrebno dosta novca danas se u Prološcu razmatralo o osnivanju jedinstvene turističke zajednice za cijeli prostor Imotske krajine, a na sastanku je posebno naglašena potreba suradnje sa poljoprivrednicima. 

Podsjetimo, općina Podbablje je sa nešto manje od 9 000 noćenja u protekloj godini turistički rekorder u Imotskoj krajini (nakon grada Imotskog) te bi punjenje proračuna od turističkih pristojbi bilo od vrlo značajne važnosti, barem za sufinanciranje brojnih kulturno-športskih manifestacija kojih je na području naše općine iz dana u dan sve više. 

Fotografija: Ivan Baćak

Podijeli sa prijateljima!