Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

"Imam pravo živjeti"- prikupljanje potpisa za zaštitu nerođene djece

Podijeli sa prijateljima!

 20170326 103631

Od 19. ožujka do 16. travnja u gotovo svim gradovima, selima, župama, biskupijama i nadbiskupijama u Republici Hrvatskoj u organizaciji građanske inicijative Prolife.hr prikupljaju se potpisi za nacionalnu peticiju "Imam pravo živjeti". 

 

Navedenom peticijom traži se maksimalna zaštita nerođene djece i pomoć ženama, a inicijatori preticije traže da hrvatska vlast s konkretnim mjerama pomogne trudnicama i pobrine se za njih, te da u odbore koji će biti oformljeni za kreiranje novog zakona uđu stručni ljudi i suradnici koji će "pomoći da se maksimalno zaštiti nerođeni život".Od Vlade očekuju da konkretnim novčanim mjerama podupire sigurne kuće i izgradi nove kuće u kojima će se zlostavljane žene lakše odlučiti na rađanje. 

Sama inicijativa koja će biti upućena predsjedniku Sabora Boži Petrovi i saborskim zastupnicima jučer se nakon svetih misa prikupljala i u župi Podbablje gdje je za jedan dan prikupljeno više od 400 potpisa koji podržavaju navedenu inicijativu. Potpisi će se prikupljati do 16. travnja, a svi zainteresirani navedeno mogu izvršiti i putem internetske peticije na stranicama www.prolife.hr

Podijeli sa prijateljima!