Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Fratrova ograda u Drumu dobit će kip sv. Petra težak 400 kg

Podijeli sa prijateljima!

drum panorama

Svetište u Fratrovoj ogradi u Drumu od ove godine bit će obogaćeno novoizrađenim kipom sv. Petra koji je izradio umjetnik Ivica Tolić iz Ernestinova kao dar svojoj rodnoj župi. Kip je izrađen od hrastovine, a visok je 2 metra uz težinu od 400 kg. 

 

Baš kako smo najavljivali krajem prošlog ljeta kada je umjetnik Tolić koji korijene vuče iz Druma u općini Podbablje, a sada živi i djeluje u Ernestinovu nedaleko Osijeka gdje je jedan od voditelja nadaleko poznate kiparske kolonije u tom slavonskom mjestu, zajedno sa članovima Organizacijskog odbora i župnikom fra Nedjeljkom Čarapićem, pohodio svetište koje će biti upotpunjeno kipom sv. Petra, ove godine povodom blagdana sv. Petra bit će svečano otkrivanje i blagoslov kipa. 

Kako doznajemo od predsjednika Organizacijskog odbora Josipa Šerića pripreme za ovogodišnju proslavu aktivno će započeti nakon Uskrsa, a zahvaljujući dobročinstvu umjetnika Ivice Tolića ovogodišnja proslava bit će zaista posebna.

-Ove godine očekujemo aktivnu suradnju i sa turističkim zajednicama Makarskog primorja i Imotske krajine, a ovogodišnji program bit će bogatiji i organiziraniji nego li dosadašnjih godina. Po starom običaju, višednevni program, najprije ćemo započeti Međunarodnom smotrom folklora čija je pokroviteljica predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i koji organiziramo već četiri godine u suradnji sa KUD "Podbablje", a nakon toga očekuje nas mnoštvo noviteta i raznovrsnih kulturnih i športskih događanja- kazao je Šerić.

  Itolic ernestinovo

Slika: Umjetnik Ivica Tolić pokraj novoizrađenog kipa sv. Petra

 

Podijeli sa prijateljima!