Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Jozo Aračić na snimanju filma "General"

Podijeli sa prijateljima!

jozo1

Krajem veljače započelo je snimanje dugoočekivanog filma "General" o životnom putu hrvatskog časnika i generala pobjedničke Hrvatske vojske Ante Gotovine u produkciji "Kiklop filma", a u režiji Antuna Vrdoljaka. 

 

U naslovnoj ulozi u ''Generalu'' je Goran Višnjić, a glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić. Film i serija snimat će se na različitim mjestima kao što su Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruća, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, ali na lokacijama u Francuskoj. Kako Hina saznaje, okupljanje glumaca, proba kostima i probno snimanje bit će održano krajem tjedna u Zagrebu. Početku snimanja prethodilo je potpisivanje ugovora između HRT-a i produkcijske kuće Kiklop film u rujnu prošle godine, a projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general'.

Proteklih dana u snimanju filma "General" na Dinari sudjelovao je i naš sumještanin Jozo Aračić koji nam je u kratkom razgovoru potvrdio kako je na snimanju održanom prije nekoliko dana sudjelovalo oko 120 pripadnika HV-a od čega su mnogi bili i izravni sudionici oslobodilačke akcije "Oluja". Na snimanju se uglavnom radilo o pripadnicima 4. i 7. gardijske brigade te tenkistima iz Vinkovaca koji su prija 22 godine slavodobitno ušli u Knin navjestivši skorašnji kraj rata i pobjedu samostalne i slobodne Hrvatske. 

Podijeli sa prijateljima!