Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Od županije 300 000 kuna za izradu projekta dvorane u Krivodolu

Podijeli sa prijateljima!

Slika skolekriv

Osnovna škola "Tina Ujevića" u Krivodolu koju pohađa 280 osnovaca još uvijek nema izgrađenu športsku dvoranu pa je pohađanje nastavnog programa TZK-a, posebice u zimskom razdoblju koje obiluje ružnim vremenom, dosta otežano. No, sudeći po najnovijim vijestima iz županije takav problem uskoro bi trebao biti riješen.

 

U cilju osuvremenjivanja školskog programa te stvaranja bitnih preduvjeta za bavljenje ostalim sportovima inicijativom ravnatelja škole u Krivodolu prof. Marija Karina, projekt buduće športske dvorane u Krivodolu uvršten je u kapitalne projekte Splitsko-dalmatinske županije za iduću godinu, a školi su od strane naše županije doznačena sredstva u iznosu od 300 000 kuna za projektnu dokumentaciju buduće dvorane.

Navedenu informaciju potvrdio nam je i prof. Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije koji se jučer u zgradi županije našao s ravnateljem Karinom te je izrazio zadovoljstvo zbog početka rješavanja ovog vrlo važnog projekta koji je od krucijalne važnosti. Osim što bi se dvoranom koristila djeca koja pohađaju redovitu nastavu u ovoj jedinoj centralnoj osnovnoj školi u općini Podbablje, dvorana bi se koristila i za različite izvannastavne aktivnosti, uključujući brojne dvoranske sportove koji upravo zbog manjka ovakvih dvorana još uvijek, nažalost, nisu popularizirani. 

Podijeli sa prijateljima!