Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ocjenjena kvaliteta imotskih vina

Podijeli sa prijateljima!

vino

U organizaciji Udruge Cvit razgovora, u petak 19. u Prološcu je održano dvanaesto ocjenjivanje vina imotskog vinogorja. Međunarodna ocjenjivačka komisija je ocijenila ukupno 67 uzoraka imotskih vina, a 20. u večernjim satima u Turićevim dvorima, organizirana je dodjela nagrada.

 


U kategoriji buteljiranih vina (vina u prometu) dodijeljeno je ukupno 20 zlatnih i 11 srebrnih medalja, dok je u kategoriji otvorenih vina dodijeljeno 36 medalja od čega 3 zlatne, 22 srebrne i 11 brončanih.
Prema riječima Ante Grubišića, predsjednika komisije, imotski vinari ovogodišnjom ocjenom vina mogu biti više nego zadovoljni. Prvi put se dogodilo da je osvojen ovoliko veliki broj zlatnih i srebrnih medalja što svjedoči o iznimnoj kvaliteti imotskih vina. Također u prilog toj tezi ide i činjenica da ove godine nijedno vino na ocjenjivanju nije bilo odbačeno.
Na kraju dodjele nagrada najstariji vinar među sudionicima Ante Grabovac je izjavio kako ga raduje veliki broj mladih ljudi na ovom ocjenjivanju i kako je to garancija budućnosti imotskog vinarstva.
Ovoj ugodnoj večeri u Turićevim dvorima, pjesmom su ugođaj nadopunjavali Vukas, Đelo i Ago.

 

Ago

Podijeli sa prijateljima!