Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Obilježavanje 25.obljetnice hrabrosti Imoćana na Južnom bojištu

Podijeli sa prijateljima!

trsteno

Zavičajni klub Imoćana iz Dubrovniku u čast 36 poginulih hrabrih domoljuba Imoćana, organizira tradicionalno okupljanje kod spomen obilježja u Trstenu. Svi zainteresirani su dobro došli.


ZAVIČAJNI KLUB IMOĆANA U DUBROVNIKU
Kneza Domagoja 15
20 000 D u b r o v n i k broj 111/17 – ŽS

 

P o z i v n i c a
Pokazano herojstvo i veličina žrtve koju su dali sinovi Imotske krajine tijekom Domovinskog rata u obrani Grada i konačnom oslobađanju dubrovačkog područja obvezuje svih nas na trajno sjećanje i poštovanje . Preko 5000 Imoćana od 1991 do kraja 1995. godine sudjelovalo jeu borbama na Južnom bojištu. Njih trideset i šest poginulo je, a više od 100 ranjeno. Iza poginulih ostalo je 26-ro djece i 13 udovica. Riječ je uglavnom o braniteljima pripadnicima 115-te Imotske brigade HV-e i 3.Bojne 4. brigade HV-e.Podsjetimo, prošlo je 25 godina od prvih pogibija. A kao da je bilo jučer! Te tužne uspomene čine nam se stalno svježima. Spomenikom u Trstenu s popisom 36 poginulih Imotskih branitelja, podignutim 1997-e zajedničkim zalaganjem Zavičajnog kluba Imoćana i mještana Trstena, željeli smo i želimo podsjećati na golemo djelo i žrtvu svih Njih.
Dakle, ove godine obilježavamo dva jubilarna događaja: 25-tu obljetnicu oslobađanja Golubovog kamena i 20-tu obljetnicu podizanja spomenika Njima u čast.
Program obilježavanja počinje2. srpnja 2017. g. u 11,30 sati u Trstenu okupljanjem kod spomenika(državna himna,pozdravne riječi, polaganje vijenaca/cvijeća, paljenje svijeća, molitva Odrješenja) i nastavlja služenjem Svete mise zadušnice oko 12,15 sati u mjesnoj crkvi Svetoga Vida.
Čast da u ovim jubilarnim obljetnicama predvodi Koncelebriranu svetu misu ima župnik i samostanski vikar Imotskoga fra Zoran Kutleša. Za one koji ne znaju riječ je o svećeniku koji u odnosnim komemoracijama u Trstenu sudjeluje svake godine i čiji brat je poginuo upravo na Golubovom kamenu 2. srpnja 1992. godine. Odrješenje kod spomenika predvodit će fra Kristian Stipanović, dekan Imotskog dekanata. Cjeloviti komemorativno molitveni susret pratit će Klapa Stina, koja inače djeluje u sklopu Župne zajednice Kraljice neba izemlje u Pločama.
Veselimo se susretu i biti ćemo počašćeni Vašom nazočnošću !

Organizator: Zavičajni klub Imoćana u Dubrovnik
- kontakt osoba, predsjednik Žrtvoslovne sekcije ZKI-a, Živko Tolić, mob. 095 894 1 300
Suorganizatori: Grad Dubrovnik
Župni ured Trsteno
Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Podružnica Dubrovnik

S poštovanjem, Izvršni odbor ZKI
predsjednik v.r.

Tekst: Ago Kujundžić

Foto: Veljko Tolić

Podijeli sa prijateljima!