Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Obavijest iz ŠRD "Šaran"

Podijeli sa prijateljima!

vrljika

Športsko-ribolovno društvo "ŠARAN"- PROLOŽAC ovlaštenik je ribolovnog prava, u ribolovnom području JADRAN, za ribolovnu zonu obuhvaćenu administrativnim granicama općine Proložac, grada Imotskog i općina Podbablje, Zmijavci i Runovići.


 

OPĆINA PROLOŽAC (Prološko blato, akumulacija Ričice, rijeka Vrljika)

GRAD IMOTSKI ( rijeka Vrljika, Krenica, kanali Jaruga i Šipovača)
OPĆINA PODBABLJE ( rijeka Vrljika, kanali Sija i Jezerce)
OPĆINA ZMIJAVCI (rijeka Vrljika, kanali Jaruga i Šipovača)
OPĆINA RUNOVIĆI (rijeka Vrljika, kanali Jaruga i Šipovača)
Pojedini ribiči daju sebi za pravo da osporavaju gore navedeno, te nagovoraju druge ribiče da ne kupuju DRŽAVNU DOZVOLU.
Upozoravaju se svi ribiči koji se nepridržavaju navedenih upita da će se protiv njih podići prekršajni nalog kod suca za prekršaje na Prekršajnom sudu u Imotskom i da će se od istih oduzeti sav ribolovni pribor koji se nađe u nedopuštenom ribolovu.
Ribič koji uredno ima kupljenu DRŽAVNU DOZVOLU u športsko-rekreacijskom ribolovu može koristiti tri (3) šaranska ribolovna štapa, te još jedan za isključivi ribolov ŠTUKE I GRGEČA.
Korištenje čamca sa pentom i motorom STROGO je zabranjeno te se jedino mogu koristiti vesla da se prebace na ribolovno mjesto.
Oni koji se ne budu pridržavali ovih uputa protiv njih će se podnijeti prekršajni nalog te će im biti oduzeti čamac i oprema.
Bit će pojačan nadzor, a ribolovni štapovi koji se nađu te da kraj njih nije ribič, isti će se oduzeti i svi oni štapovi koji se nađu kod ribiča odnosno više od 3+1 štapa te će protiv istih biti podnesen prekršajni nalog te će im se oduzeti višak štapova.
Mole se ribiči da se pridržavaju navedenih pravila kako se ne bi doveli u situaciju da budu prekršajno kažnjeni bez obzira što imaju kod sebe kupljenu DRŽAVNU DOZVOLU.
Ribolovci koji love u rijeci Vrljici mogu uloviti jedan (1) primjerak PASTRVE, a sve ostalo je strogo zabranjeno. Istim preporučujemo da ulove puste kako bi se donekle sačuvala naša MEKOUSNA PASTRVA- BISER RIJEKE VRLJIKE.
Kontrolu gore navedenih pravila kontrolirat će RIBOČUVARI ŠRD "ŠARAN" PROLOŽAC, RIBOČUVARI ŠRS ŽUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE, DRŽAVNI INSPEKTOR ZA RIBARSTVO, a sve u suradnji s POLICIJSKOM POSTAJOM IMOTSKI.

BISTRO!

PREDSJEDNIŠTVO
ŠPORTSKO-RIBOLOVNOG DRUŠTVA
"ŠARAN" PROLOŽAC

Podijeli sa prijateljima!