Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U subotu ćemo konačno prodisati! Najavljeno zahlađenje!

Podijeli sa prijateljima!

ljeto1

Ni najstariji stanovnici ne pamte ovako dugotrajne i iznadprosječno visoke temperature koje su proteklih desetak dana pogodile područje naše domovine. No, prema najavama meteorologa kraj ovih vrućina trebao bi biti u subotu. 

 

Suho i iznadprosječno toplo vrijeme trebalo bi nas pratiti sve dane do vikenda i premda temperature koje nas očekuju narednih dana neće biti ni blizu prošlotjednim rekordima kada je nerijetko temperatura zraka rasla i preko 40 stupnjeva ipak će se zadržati izrazito vruće vrijeme koje je ujedno i opasno za zdravlje. Najveći toplotni udar očekuje nas sutra kada bi temperatura zraka trebala rasti do 36 stupnjeva, a već onda bilježit ćemo lagani pad temperature koji bi svoj vrhunac trebao doživjeti u subotu kada se očekuju najviše dnevne temperature i za desetak stupnjeva manje nego li što će to biti u petak tako da bi po predviđanju meteorologa najviša dnevna temperatura u subotu trebala biti oko 21 stupanj, a tog dana očekuje se i mogućnost kiše.

Prema predviđanju meteorologa za početak idućeg tjedna prognoziran je porast temperature, ali ona ne bi trebala prelaziti ugodnih 30 stupnjeva.  

Podijeli sa prijateljima!