Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U nedjelju u Imotskom tribina o turističkim potencijalima Imotske krajine

Podijeli sa prijateljima!

turizam12

U organizaciji Hrvatske udruge "Benedikt" i Udruge studenata Imotske krajine (USIK) u nedjelju 13. kolovoza s početkom u 19:30 sati u dvorima don Ivana Turića održat će se tribina pod nazivom "Turistički potencijali Imotske krajine". 

 

Posljednjih godina Imotska krajina bilježi stalan rast dolaska stranih i domaćih turista što se posebno manifestira u činjenici otvaranja tunela kroz Biokovo te postojanju "kuća za odmor" koje diljem Imotske krajine privlače brojne turiste. 

Na tribini će govoriti direktor TZG Imotski Luka Kolovrat koji će referirati na temu "turističkog boom-a" na području Imotske krajine, Denis Rubić govorit će o mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava EU za razvoj turizma dok će prof. Ljubomir Gudelj Velaga govoriti o zavičajnoj kulturno-povijesnoj baštini u službi razvoja. 

Na zanimljivoj tribini govorit će i utemeljitelj manifestacije "Glumci u Zagvozdu" Vedran Mlikota koji će pričati o lokalnom i nacionalnom značaju navedene manifestacije te Marijan Maršić koji će govoriti na temu: "Crveno jezero u funkciji razvoja turizma". 

U ime organizatora skupu će se obratiti Vide Popović, predsjednik HU "Benedikt", a tribinom će moderirati Radoslav Zaradić, član Upravnog vijeća navedene udruge. 

Podijeli sa prijateljima!