Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Grubinjani se pripremaju za blagdan Kraljice Hrvata

Podijeli sa prijateljima!

P8223092

Tjedan dana nakon Velike Gospe i velikog hodočašća Gospi na Vrljici u najstarijem i najvećem marijanskom svetištu u Imotskoj krajini, vjernici imaju prigodu hodočastiti Gospi u Grubinama,mjestu u kojem se Marija Kraljica Hrvata štuje kao zaštitnica mjesta i naslovnica crkve te suzaštitnica drevne župe Podbablje.

 

Ove godine svečana proslava bit će u utorak 22.kolovoza procesijom kroz crkveno dvorište, a potom i središnjom svetom misom koja će se održati u mjesnoj crkvi s početkom u 10:30 sati.

Osim vjerske proslave navedenog blagdana vrijedni članovi Športskog društva Grubine pobrinuli su se da ovogodišnja proslava bude i na visokom manifestacijskom dijelu pa će se obilježiti mnoštvom kulturnih i športskih događanja od kojih su neki već počeli početkom kolovoza kada se počeo odigravati tradicionalni malonogometni turnir "Kraljica Hrvata" u Grubinama. Usporedno s navedenim turnirom u sklopu njega odigrava se i atraktivni turnir grubinskih prezimena koji svake večeri na tribine športskog centra u Grubinama privlači mnoštvo posjetitelja.

Odigravanje turnira nastavlja se i večeras pa će u 20:15 sati snage odmjeriti Karini i Matkovići u turniru prezimena, a potom nas očekuju dvije uzbudljive utakmice Frizerski salon By S protiv Berinovca te Europrodukt Crnač i Obama se vraća.   

Podijeli sa prijateljima!