Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Dim požara

Podijeli sa prijateljima!

20170831 170133

DIM POŽARA

Kao i sve ostalo u državi našoj svagdanjoj, sipaju se nesagledivi iznosi za saniranje šteta umjesto da se već jednom počne razmišljati o prevenciji, o razotkrivanju uzroka i uzročnika kako ne bi naknadno trpjeli posljedice. Što uzrokuje požare osim sušnog razdoblja, je li to ljudski nemar, nepromišljenost, zloća, zavist susjeda ili sve neobavljene preventivne djelatnosti kao uređivanje okoliša, dovođenje zaštitnih sredstava na rizična mjesta, dokazivanje građanstvu kako je sve to naše,  ako je naše, odnosno ako nije prodano.

 

 Stotine pitanja se vrzmaju po glavama naših ljudi: Što su parkovi prirode, tko je vlasnik planine Biokovo, divljači na njoj, što donosi proglašenje nekog područja parkom prirode?

Za ovo zadnje vam evo zakon RH koji o ovome piše nadugo i na široko sa člancima i stavkama, pod brojem ovim i onim i ako vam se da čitati, čitajte.

 http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_80_1658.html .

Taj papir neće spasiti našu planinu koja će ako ne padne kiša izgorjeti od vrha do dna, kao druge vrijednosti uz druge zakone i paragrafe.  

Ne priča se o tome što je radila šumarija- Hrvatske šume, koja je jedina zadužena za uređivanje hrvatskih šuma i gospodarenje njima, lokalnim samoupravama iz kojih područja u najviše primjera krenu požar i sami građani koji su u velikoj većini nijemi promatrači uzroka požara i na kraju podnošenja dima požara.  Nakon prve kiše sve će doći na naplatu, korištenje kanadera i drugih gasila, izgubljenog što je vatra progutala, što će dim makinacija sakriti i prve činjenice objelodaniti.

Pada kiša, u sitno al kažu da oće!

Podijeli sa prijateljima!