Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Slavko Blažić dobitnik Dekanove nagrade za najbolji prosjek ocjena

Podijeli sa prijateljima!

slavkoblazic

Da se i u malim sredinama poput našeg Podbablja i cijele Imotske krajine skrivaju mladi i vrhunski stručnjaci nije nikakva novina, a o tome smo putem našega portala proteklih godina nebrojeno puta pisali ističući dostignuća naših sumještana u raznim društvenim sferama počevši od športa i kulture do znanosti. Najnovija priča takve vrste posvećena je mladom Slavku Blažiću koji je dobitnik Dekanove nagrade za najbolji prosjek u protekloj akademskoj godini. 

 

Ovaj dvadesetčetverogodišnji mladić iz Hršćevana upravo priprema diplomski rad kao student završne godine Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Splitu, a prigodnom svečanošću na danu ovog splitskog fakulteta iz ruku dekana prof. dr.sc. Anđelka Domazeta primio je nagradu za najbolji prosjek koja se dodjeljuje studentu koji je u protekloj godini položio sve predmete iz godine koju je pohađao i ima najbolji prosjek ocjena koji ne smije prolaziti prosjek 4,0, a Slavkov prosjek u protekloj akademskoj godini iznosio je 4,88 te je ostvario maksimalnih 60 ETSC bodova, položivši sve predmete.

Osim vrhunskih rezultata i izuzetnog zalaganja na fakultetu Slavko Blažić je aktivan i u brojnim društvenim aktivnostima kao član nadaleko poznatog Hrvatskog Nadzemlja, projekta Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili mladi naše nadbiskupije u ožujku 2010.godine želeći na kreativan način upotrijebiti svoje talente za širenje Radosne vijesti.

Ovaj bivši član Franjevačke mladeži župe Podbablje proteklu godinu je mladim framašima održao i brojne kateheze, a u prigodnom nastupu, održavši zanimljivi seminar, sudjelovao je na ovogodišnjoj Školi animatora za članove Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva koja je održana u Podbablju. Član je i Uredničkog vijeća lista "Most"- glasila župe Podbablje.

Slavko, čestitamo od srca!  

Podijeli sa prijateljima!