Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Imotski branitelji na 14.obljetnici podizanja spomenika poginulim braniteljima na Osojniku

Podijeli sa prijateljima!

osojnik

Četrnaesta obljetnica otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku na svečan način obilježena je danas, a proslavi ove obljetnice nazočili su predstavnici 115. imotske brigade i 3. imotske bojne. 

 

Četrnaest godina nakon otkrivanja spomenika, koji je Grad Dubrovnik postavio za sve vitezove koji su svoj život položili na oltaru domovine, brojni su se okupili kako bi odali počast poginulim braniteljima.

Predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Dubrovnik Niko Vuković jedan je od najzaslužnijih za tradiciju održavanja ove obljetnice. Svojom energijom i upornošću godinama, zajedno sa svim članovima Udruge, iskazuje poštovanje i ponos prema onima koji su pali za ljepšu budućnost Hrvatske.

Na svečanoj ceremoniji obilježavanja vijence su položili predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, Grada Dubrovnika, udruge obitelji poginulih branitelja, predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici 115. Imotske brigade, predstavnici Treće bojne IV. brigade Imotski, predstavnici 113. brigade Šibenik, predstavnici Mješovite mornaričke pješadije Lošinj te predstavnici općina i gradova s područja Dubrovačko neretvanske i Splitsko dalmatinske županije.

Sveta misa zadušnica za poginulih 118 branitelja od kojih je 9 pripadnika bilo iz 3.imotske bojne 4.gardijske brigade, a 3 iz 115. imotske brigade, održana je u mjesnoj crkvi Sv. Jure u Osojniku. 

Podijeli sa prijateljima!