Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U srijedu proslava sv. Luke, zaštinika župe i općine Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

Procesija svetom Luki 

Trodnevnom duhovnom pripravom koja počinje u nedjelju 15.listopada župljani Podbablja pripremaju se za blagdan svoga zaštitnika sv. Luke kojeg će svečano proslaviti u srijedu 18.listopada, a tom prigodom bit će obilježen i Dan općine Podbablje.  

 

Prvog dana trodnevnice u nedjelju 15.listopada svečano misno slavlje održat će se tijekom nedjeljne sv. mise s početkom u 8:30 sati, a dan poslije u ponedjeljak 16.listopada početak trodnevnice je u 17:30 sati kada će se moliti Gospina krunica, a potom slijedi svečano misno slavlje koje predvodi i propovijeda fra Zoran Kutleša, župni vikar u imotskom samostanu. Tog dana svoju duhovnu obnovu i prigodni sastanak imat će ovogodišnji prvopričesnici i njihovi roditelji. 

Na uočnicu blagdana sv. Luke, svečano misno slavlje kojem prethodi Gospina krunica u 17:30 sati, predvodit će fra Vinko Gudelj, bivši župnik u Podbablju, a sada župnik u susjednoj župi Proložac. Tijekom navedene svete mise svoju duhovnu obnovu imat će ovogodišnji krizmanici i njihovi roditelji. 

Na blagdan sv. Luke, zaštitnika župe Podbablje (srijeda 18.listopada) prva sveta misa održat će se u 8:00 sati u svečevoj crkvi, a nakon toga središnje misno slavlje kojem prethodi procesija je u 10:30 sati, a predvodi ga fra Josip Sušić, župnik župe Vinjani. Poslijepodnevno misno slavlje je u 17 sati, a tom prigodom održat će se i blagoslov djece. 

DAN OPĆINE PODBABLJE 


Povodom blagdana sv. Luke slavi se i Dan općine Podbablje. Svečani protokol proslave počinje u 9:30 sati polaganjem vijenaca kod spomenika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja. Petnaest minuta kasnije odnosno u 9:45 sati je Svečana sjednica općinskog vijeća općine Podbablje, a nakon svete mise u 13 sati je svečani ručak u restoranu "Gurman" u Glavini Donjoj. 

 

Podijeli sa prijateljima!