Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Udruga "Podbablje Portal" sudjelovala na radionici za ESF projekte

Podijeli sa prijateljima!

esf

U suradnji sa Uredom za udruge Vlade Rupublike Hrvatske i Lokalne akcijske grupe "Adrion" predstavnici Podbablje Portala proteklih dana sudjelovali su na stručnoj radionici o projektima Europskog socijalnog fonda koja je održana u Splitu u hotelu "Dalmina". 

 

Europski socijalni fond (ESF), kao jedan od strukturnih i investicijskih fondova Europske unije (EU), jedan je od važnijih izvora financiranja za organizacije civilnoga društva.

Uz doprinos gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji ESF je glavni financijski instrument EU za ulaganje u ljude. Fondom se povećavaju mogućnosti zapošljavanja europskih građana, promiče bolje obrazovanje te poboljšava situacija najugroženijih osoba na rubu siromaštva. Glavni tematski ciljevi ESF-a su: poticanje zapošljavanja i podrška mobilnosti radne snage, promicanje socijalne uključenosti i borba protiv siromaštva, ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te povećavanje sposobnosti institucija i učinkovitosti javne uprave.

Europski socijalni fond se u Hrvatskoj provodi u okviru dva programska razdoblja: 2014. – 2020. i 2007. – 2013. Prije programskog razdoblja 2007. – 2013. Europskog socijalnog fonda u Hrvatskoj provodila se 4. komponenta IPA programa pod nazivom „Razvoj ljudskih potencijala".

Na prigodnoj radionici koje je provela tvrtka WYG savjetovanje našim prezentirani su osnovni uvjeti navedenog fonda, a potom preduvjeti za pripremu EU projekata te upravljanje projektnim ciklusom. Na savjetovanju je na poseban način prezentirana izrada logičke matrice projektnih ideja te vježba izračuna proračuna navedenih projekata te priprema izvješća o napretku projekta i priprema zahtjeva za nadoknadu sredstava. 

Nakon dvodnevne radionice nazočnima će biti dodijeljen i prigodni certifikat. 

Predstavnici "Podbablje Portala" sudjelovat će i na drugoj radionici koji organizira Ured za udruge sredinom studenoga. 

 

Podijeli sa prijateljima!