Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Zimska služba na cestama

Podijeli sa prijateljima!

Zimska-sluzba 

Na imotskom području te našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji zimski uvjeti na cestama računaju se od 15. studenoga jedne godine do 15. ožujka iduće godine.To znači da vozači moraju imati zimsku opremu i zimske gume na svojim vozilima. 

 

Tim povodom svake godine u Nadcestariji Cista Provo održava se smotra zimske službe. Tu se pokaže pred nadležnim službama čime naši cestari raspolažu za iduću zimsku sezonu. Tako je pripremljeno oko 700 tona soli , preko 1000 metara prostornih posipala, tupine i pijeska, a na raspolaganju je 5 specijalnih vozila posipača. Kako saznajemo ove godine je sve spremno da imotske ceste budu prohodne bez obzira na debljinu sniježnog pokrivača. Kao i dosadašnjih godina ceste će se čistiti po prioritetima. Prvo državne, zatim županijske i na kraju lokalne ceste.

Imotska Nadcestarija u svojoj nadležnosti brine o 420 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta. Pojedine naše jedinice lokalne samouprave imaju ugovor s Nadcestarijom i o čišćenju nerazvrstanih cesta. 

Podijeli sa prijateljima!