Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Župna dvorana u Podbablju zasjat će u novom ruhu

Podijeli sa prijateljima!

dvorana4 

Uoči ovogodišnjeg Božića župna dvorana u Podbablju koja se nalazi u sklopu župne kuće u Drumu zasjat će u potpuno novom i obnovljenom ruhu. Nakon što je stradala u nevremenu početkom ove godine proteklih dana započeli su intenzivni radovi na njezinom uređenju. 

 

Dvorana koja je u nedostatku ovakvih prostora na području općine Podbablje često jedina dvorana u kojoj se, osim vjerske poduke i druženja župljana, odvijaju i različiti kulturni događaji, a služi i kao redovito okupljalište najmlađih župljana obnavlja se sredstvima župljana Podbablja i Splitsko-dalmatinske županije koja je objeručke prihvatila župnikov apel za pomoć i pomogla u uređenju dvorane koja je stradala u siječnju ove godine, a već je prije nekoliko dana uređen novi sustav grijanja u župnoj kući i dvorani. 

Kako doznajemo od župnika fra Nedjeljka Čarapića nakon uređenja župne dvorane u kojoj će se obnoviti svi bitni preduvjeti za funcioniranje i njezino korištenje, krenut će i obnova župnog stana. Kako su za njezinu obnovu potrebna značajna sredstva još jednom je odaslao apel svim župljanima i ljudima dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu njezino uređenje. 

To mogu napraviti dolaskom u župni ured ili uplatom na žiro-račun župe Podbablje: 

 IBAN ŽUPE PODBABLJE:
HR1823400091100055565

Privredna banka Zagreb

Podijeli sa prijateljima!