Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Županija osigurala besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima u idućoj godini

Podijeli sa prijateljima!

 MG 3082

Nakon što je početkom ove školske godine župan Blaženko Boban ispunio predizborno obećanje te svim prvašićima na području Splitsko-dalmatinske županije osigurao besplatne udžbenike ove godine odlućio je otići korak dalje te na radost svim roditeljima osnovnoškolaca osigurao sredstva za besplatne udžbenike iduće godine. 

 

Ono što je župan Boban istaknuo na obljetnici HDZ-a za Imotski i Imotsku krajinu koja je održana u ponedjeljak ovaj put dobilo je i službenu potvrdu. Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, za vrijeme svog jučerašnjeg boravka u Trogiru, najavio je dobru vijest za osnovnoškolce i njihove roditelje. Naime, iako je već bilo najavljeno da će Županija sufunancirati nabavku udžbenika za sljedeću školsku godinu, sada se ta mjera proširuje na način da će se pokriti troškovi u cijelosti za one škole kojima je Županija osnivač.

Od školske godine 2018/2019. mi ćemo osigurati sve udžbenike za osnovnoškolce od prvog do osmog razreda na području županije, a lokalnoj zajednici ćemo prepustiti nabavku radnih bilježnica i listova, u dogovoru s roditeljima.

Ovo uključuje cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju, a pokrivene se škole koje su osnovane od strane županije – istaknuo je župan Blaženko Boban, a prenosi portal Dalmacija danas. 

Fotografija: Blaženko Boban u Drumu u svibnju 2017. 

Foto: Dino Kljenak

Podijeli sa prijateljima!