Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Čistoća Imotske krajine: "Otpad odložen u nelogirane vreće neće se odvoziti"

Podijeli sa prijateljima!

 cistoca 1

Općina Podbablje prva je općina s područja Imotske krajine koja je zajedno sa komunalnom tvrtkom "Čistoća Imotske krajine" ušla u zajednički pilot projekt odlaganja komunalnog otpada u zelene logirane vreće. Ipak, premda je izvršena i edukacija stanovništva kroz pripadajuće letke ovaj hvalevrijedni projekt na samom početku naišao je na nesuglasice.

 

Premda je na svu sreću puno više onih koji su od 1. veljače ove godine shvatili pilot projekt te počeli uredno odlagati otpad u označene vreće s logom ove komunalne tvrtke nerijetko uz prometnice na mjestima na kojima je predviđeno odlaganje otpada nailazimo na vreće koje nisu pokupljenje. Zbog brojnog upita naših mještana odgovor smo potražili kod nadležnih u "Čistoći Imotske krajine". 

- Odlaganje mješanog komunalnog otpada u vreće s logotipom vrši se od početka veljače ove godine, a ukoliko bude odložen otpad u vreće različite od dostavljenih vreća (zelenih s logotipom) te vreće se neće odvoziti na odlaganje- poručuju iz komunalne tvrtke. 

Svi korisnici dobili su predviđeni broj vreća za naredna tri mjeseca dok oni koji to nisu dobili u dostatnom obliku ili oni kojima nedostaju vreće trebaju se obratiti u navedenu tvrtku. 

Također, dodajmo kako postoji obveza soritranja ostalog otpada, a to je predviđeno na tzv. "zelenim otocima" koji su postavljeni u općini Podbablje još pije nekoliko godina.  

cistoca 2

Podijeli sa prijateljima!