Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Kujundžuša dobila certifikat vrhunskog vina

Podijeli sa prijateljima!

simunovic2 

Domaća autohtona izvorna vinska sorta kujundžuša , svježe vino iz berbe 2017. dobilo je certifikat vrhunskog vina. Ova vijest koja je stigla iz Zagreba zasigurno će obradovati brojne imotske vinogradare i vinare.Vrhunsku kujundžušu proizveli su poznati vinari - Podrumi Šimunović iz Glavine Donje.


Vlasnici Nada i Tiho Šimunović imaju vinograde na 5 hektara, odnosno oko 25 tisuća trsova. Posadili su desetak vinskih sorti od čega je jedna trećina kujundžuše. Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo , odjel za promet proizvoda - certifikacijsko tijelo pod brojem 396-04-02-18 -000002 od 19. travnja ove godine donio je rješenje kojim se dopušta Nadi Šimunović nositelju obiteljskog gospodarstva iz Glavine Donje kod Imotskog da može staviti u promet vino i označiti ga: Zaštićena oznaka izvornosti "Dalmatinska zagora" VRHUNSKO VINO KZP KUJUNDŽUŠA berba 2017.
Ono što još posebno raduje, također i tri ostale sorte vina koje su Šimunovići poslali na provjeru, Crni Šimun, Bili Vuk i Rose Šimun dobili su certifikate vrhunskih vina.
Iskrene čestitke obitelji Šimunović na vrijednom priznanju. Ono će zasigurno pridonijeti afirmaciji autohtone, izvorne imotske vinske sorte kujundžuša.

simunovic1

 

Podijeli sa prijateljima!