Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Otkud toliko lešinara nad jednom ljudskom sudbinom

Podijeli sa prijateljima!

 received 10214524559181976

U jednom imotskom selu dogodio se trenutak nemoći čovjeka, čeljadeta pribijenog uz zid života onakvog kakvog mu okolina, a najviše on sam sazida i nastade strka cijeloga ljudskog roda.

Čeljad zadojena raznim tv sapunicama, Big brother zatvorima, facebook bdijenjima, refleksijama lošeg državnog upravljanja, odvrću role kao na filmu, kao nestvarno što se njih ne dira ali im kao andrenalin imponira. Novinari i oni koji misle da su to, slete se jastrebovim letom, pogotovo oni koji su stotinama kilometara daleko ali putem raznih internetskih linija i drugih veza skoro da su prije na licu mjesta nego struka očevida. Bitno je prepričavati, inžinjavati, i prvi izvijestiti pa makar i laž, ko je kome prijetio, jeli se ženu ošamarilo ili se PTSP probudio. Ratnici su uvijek ona najslađa meta jer kod njih teško omaši senzacija, a živimo u svijetu senzacija pa ljudima i lakrdija dođe kao mirodija.
Odjednom se pojave oni koji sve znaju i kako bi sve u pet minuta riješili i evo ti Bog da im kažeš da nisu u pravu, i kako su u procjeni pogriješili. Kako može neko riješiti nešto što se gomila godinama, koja je to odvažnost uopće razmišljati o nečijim problemima, a svojih ima toliko da padne pred zid života kao što im je i susjed pao. Izgledno je kako bi državnim institucijama bilo jednostavnije da se ovakvi događaji tragično završe u samom začetku nego da se strukom riješe preventivom bez tužne završnice. Desetljećima se slični problemi metu pod tepih koji je sada već nabubrio veći od Biokova.

 

Podijeli sa prijateljima!