Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje se poklonilo žrtvi Vukovara i Škabrnje

Podijeli sa prijateljima!

vukovar1

Dvadeset i sedma obljetnica tužnog stradanja Vukovara i Škabrnje na posebnu dostojanstven način obilježena je na godišnjicu stradanja u nedjelju 18. studenoga diljem općine Podbablje.

 

 

U gotovo svim mjestima općine Podbablje obilježavanje ove tužne tragedije počelo je već u petak kada su učenici ispred svojih škola zapalili svijeće i prigodnim molitvama obilježili ovu tragediju. Posebno dostojanstveno bilo je ispred centralne OŠ "Tin Ujević" u Krivodolu gdje su učenici pokraj biste ovog velikog pjesnika zapalili svijeće. 

Tragedija Vukovara i Škabrnje posebno je obilježena i u Poljicima. U 18:11 sati kada su se oglasila zvona župne crkve Sv. Ane vjernici su diljem šetališta koje vodi od Žarkovića do crkve upalili svijeće te upaljenim svijećama ispisali ime "Grada heroja". 

Savjet mladih uz financijsku pomoć općine Podbablje poveo je put Vukovara 2 autobusa u kojem se nalazilo 100 stanovnika općine Podbablje, a počast "Gradu heroju" odao je i načelnik Ante Kujundžić koji je na memorijalnom groblju u Vukovaru upalio svijeću. 

Fotografije: Općina Podbablje, Slaven Čujić, Ivica Grepo i Poljica Imotska

Video iz Poljica (snimio Ivica Grepo): 

https://www.youtube.com/watch?v=hQlxyYebBQ8&fbclid=IwAR1pUnvKiyRx-63jc7wBqA8iaolxSmvtE9FQ-dRMvEdQwIuViWvNgUC-ghQ

 

Podijeli sa prijateljima!