Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Idući tjedan u naše krajeve stiže polarna hladnoća?

Podijeli sa prijateljima!

PC113445

Premda su meteorološke prognoze u velikoj vjerojatnosti točne tek za iduća tri dana ako je vjerovati meteorološkim najavama sredinom idućeg tjedna,odmah po ulasku u novu 2019. godinu očekuje nas prodor polarnog zraka u naše krajeve.

 

U drugoj polovici idućeg tjedna iz polarnog geografskog pojasa u Dalmaciju pristiže jezgra vrlo hladnog suhog, polarnog zraka s kojim će se jutarnje temperature u Zagori spustiti i do -10 C, a one dnevne gotovo posvuda biti NEGATIVNE pa će Zagora bilježiti pojavu LEDENOG DANA (cjelodnevni minusi). U jutarnjim satima, mraza će biti i uz veći dio obale. U srijedu će puhati olujna bura koja će dodatno povećavati osjet hladnoće. Oborine? Dok će uz obalu naših susjeda Talijana ponegdje i snježiti, kod nas bi vrijeme uglavnom bilo sunčano i stabilno, u ovom trenutku ne postoje signali za formiranje ciklone. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Sredozemlje (i kako) reagirati na ovu snažnu injekciju hladnoće sa sjevera, u ovom trenutku ne postoji signal da bi se nešto takvo moglo i dogoditi, ali svakako ćemo pratiti budnim okom sve što se događa. Za kraj, pripremite bunde, šalove i kape, jer već bi vam u srijedu itekako mogli zatrebati- ističe mladi meteorolog amater Ivan Šolić na svojoj facebook stranici "O vrimenu i vremenskoj prognozi". 

Prema najavama meteorologa u četvrtak 3.siječnja iduće godine najveća dnevna temperatura za Imotski bi iznosila - 2 stupnja dok bi najniže temperature mogle ići do 8 stupnjeva ispod ništice. 

Podijeli sa prijateljima!