Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje portal danas slavi svoj jubilarni 10. rođendan

Podijeli sa prijateljima!

portal podbablje

Točno prije deset godina dana 13.siječnja 2009. godine na internetskoj mreži osvanuo je prvi news portal sa područja Podbablja. Portal je pokrenut pod domenom "podbablje.com" , a sadržajno se vezao se vijestima sa područja općine Podbablje, da bi osnutkom službene web stranice općine Podbablje- "podbablje.hr" ovaj postao portal župe Podbablje, a oba portala naknadno su objelodanjena pod nazivom Podbablje Portal.

 

Podbablje Portal je pokrenut 2009. godine, a pokrenuo ga je Josip Šerić dok je web dizajn i službenu stranicu izradio Jure Mraović iz Gospića.  Početkom studenog 2012. godine pokrenut je jedinstveni news portal (www.podbablje-portal.com) koji će obuhvaćati razne teme iz politike, kulture, župa, vjere i sporta i tako zamijeniti oba dosadašnja portala. Također, na portalu se nalaze važnije vijesti iz Imotske krajine, kao i ostali zanimljivi članci, a glavni urednik postao je magistar novinarstva Darko Lončar iz Podbablja Gornjeg. 

U deset godina postojanja, na svim portalima u sklopu "Podbablje Portala" objavljeno je više od 5500 članaka, a portal svakodnevno posjećuje u prosjeku oko 1300 posjetitelja što ubraja ovaj portal u jedan od posjećenijih lokalnih portala.
Od početka pretprošle godine glavni urednik portala je svestrani umjetnik, vrsni organizator i zaslužni kulturni djelatnik Augustin Ago Kujundžić, a tehnički urednik portala je Hrvoje Tolić. Uz navedene novinarsku ekipu Podbablje Portala kao suradnici čine i istaknuti novinari Mladen Vuković i Ante Aračić te Josip Šerić, Veljko Tolić, Slavko Blažić, Matea Lončar te fra Nedjeljko Čarapić. Rad portala se svodi na volontiranje jer nijedan urednik ne prima nikakvu naknadu za svoj rad.
Prema statističkim podacima Podbablje Portala istaknimo kako smo našim čitateljima podarili u prošloj 2018.godini čak 670 vijesti što je u prosjeku gotovo dvije vijesti dnevno, čime smo zasigurno jedan od najažurnijih lokalnih portala. Čitatelji nas najviše čitaju nedjeljom i ponedjeljkom i to u večernjim satima od 21 do 22 sata. U protekloj godini portal se najviše čitao u Hrvatskoj zatim u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Velikoj Britaniji, Švicarskoj, a dosta posjetitelja zabilježeno je i u Švedskoj, Nizozemskoj, Luxemborgu te Francuskoj i Srbiji.

Naš portal prati brojne humanitarne akcije te je medijski pokrovitelj svih važnijih događaja na području općine Podbablje i Imotske krajine, a krajem protekle godine u suradnji sa studijem Agoart bio je izdavač prvog nosača zvuka božićnih pjesama. U 2018. godini izdali smo i prvu knjigu "Kamena gnjizda" autora Augustina Age Kujundžića, a u suradnji sa mladim fotografom Marinom Gabelicom u planu je i snimanje prvog dokumentarca sa područja Podbablja, a u suradnji sa domaćim obrtom "Kairos" (vl. Marela Vrljić) organizirali smo i brojne nagradne igre.  

Prošle godine, ponajprije zahvaljujući tehničkom uredniku Hrvoju Toliću, naš portal je doživio prigodni redizajn, a za kraj dodajmo kako ste na Podbablje portal u protekloj godini kliknuli 13 milijuna puta, a u ovoj 2019. godini u kojoj slavimo svoj jubilarni deseti rođendan najavljujemo mnoštvo aktivnosti i iznenađenja o čemu će biti govora narednih dana.  
No, da nije Vas dragi čitatelji portal ne bi imao nikakvog smisla i zato:
Hvala Vam što nas čitate i podržavate naš rad :)

Podijeli sa prijateljima!