Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Tužni oproštaj od Petra

Podijeli sa prijateljima!

 IMG 0540

" Svačiji životni tijek piše životnu knjigu, a Petrova je zatvorena već na petnaestoj stranici, ali tih petnaest stranica, premda premalo, obilovalo je dobrotom i ljubavlju prema bližnjem i Bogu"- rekao je podbapski župnik fra Nediljko Čarapić za vrijeme dirljivog oproštaja od petnaestogodišnjeg Petra Jonjića koji je svoj ovozemni životni put tragično prekinuo utapanjem u rijeci Vrljici u petak 14.lipnja. 

 

Usprkos nesnosnoj vrućini na mjesnom groblju Sv. Luke na Kamenmostu okupilo se mnoštvo svijeta iz svih mjesta prostrane općine Podbablje te cijele Imotske krajine na posljednjem ispraćaju osnovnoškolca Petra Jonjića. Sprovodne obrede na kojem su nazočile i školske kolege pokojnika zajedno sa svojim nastavnicima i ravnateljem Mariom Karinom, predvodio je župnik Podbablja fra  Neno Čarapić uz asistenciju bivšeg Petrovog vjeroučitelja i nekadašnjeg župnika u Podbablju fra Vinka Gudelja, fra Denisa Šimunovića župnika u Vinjanima, župnika u Slivnu fra Zorana Jonjića, župnika Poljica don Petra Čondića, župnika Lokvičića i Ričica don Mladena Ivišića te đakona fra Ivana Vuletića, a uz nazočnost još nekoliko bogoslova i časnih sestara. 

U dirljivoj oproštajnoj homiliji župnik je kazao kako je Petar bio uzoran dječak i revni ministrant župe Podbablje, nemirna duha istaknut po svojoj znatiželjnosti i novim okrićima. Nažalost, kako je kazao, tužna smrt otela ga je iz našega okrilja. Župnik je posebno zazvao blagoslov na roditelje pokojnika kojima je sada neizmjerno potrebna utjeha. 

Nakon sprovodnih obreda služena je misa zadušnica u crkvi Sv. Luke na Kamenmostu. 

 U ponedjeljak, 17.lipnja proglašen je Dan žalosti u općini Podbablje.

Podijeli sa prijateljima!