Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Vinko Tolić novi predsjednik UDVDR Imotske krajine

Podijeli sa prijateljima!

udruga1

U vijećnici općine Podbablje na Kamenmostu u subotu je održana izborno – izvještajna skupština Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Imotske krajine, na kojoj je izabrano vodstvo te udruge.

 

 

Gost skupštine bio je i predsjednik udruge UDVDR-a splitsko – dalmatinske županije, brigadir Bruno Vukić, koji je prije glavnog dijela same sjednice, iznio par riječi: - Žalosno je što smo dobili državu u kojoj su se vojnici razišli, a isto tako je žalosno da danas imamo 65 000 partizanskih mirovina. Netko je to u sistemu namjerno radio i netko treba odgovarati. Koga ministar branitelja štiti ? Nas sigurno ne! Priznaje se samo jedna udruga – veterani domovinskog rata, koji su vertikala Hrvatske države. Vukić je posebnu pozornost stavio i na podjelu branitelja, koja ih tim ponašanjem ne vodi nikuda. - Ne mogu se na području Imotskog dijeliti 3.imotska bojna i 115.gardijska brigada. Ako se tako budemo dijelili i dalje, od nas neće biti ništa, završno će Vukić.

 

Osim izbora novog vodstva na kojoj je za novog predsjednika izabran Vinko Tolić iz Vinjana Gornjih, a Ante Livajić kao njegov zamjenik, na skupštini se je raspravljalo i o prethodnom planu rada u razdoblju od 2008 do 2013 godine. Dodajmo ovome kako su izabrani i oni, koji će obnašati dužnost u nadzornom odboru, a to su: dr. Mijo Majić, Mirko Kujundžić i Miljenko Kutleša, sud časti predvode: Nikola Ćelić, Petar Šušnjar i Dinko Puljiz, dok će središnjim odborom koordinirati, bar dok se ne izabere predsjednik tog odbora sad već bivši predsjednik udruge Veljko Tolić, u suradnji s Darkom Šušnjarem – Crnim, Nikolom Ćelićem, Nedjeljkom Šušnjarem, Josipom Divićem te Mariom Lončarom. Na kraju ovog događaja, novoizabrani predsjednik udruge Vinko Tolić zahvalio se je svima onima, koji su glasali za njega te je obećao raditi na dobrobiti udruge i povećanju članstva, kao i na humanitarnoj pomoći te obilježavanju brojnih obljetnica. Također je upućen i apel svima onima, koji ne uplaćuju svoje članarine da se prestanu neodgovorno ponašati jer će u suprotnom iz članstva biti izbrisani.

 

udruga2

Podijeli sa prijateljima!