Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U tijeku su pripreme za ovogodišnji "Tour of Croatia"

Podijeli sa prijateljima!

biciklisti17

Sredinom travnja Imotska krajina bit će domaćin jedne etape jedinstvene međunarodne profesionalne biciklističke utrke "Tour of Croatia" na kojoj će sudjelovati 168 biciklista iz najboljih svjetskih ekipa, a kao takva bit će reprezentativna promidžba Imotske krajine u svijetu. 

 

Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Imotskog i njezinog poduzetnog direktora Luke Kolovrata biciklistička utrka trebala bi započeti 19. travnja u Trogiru s rutom do Biokova (Sv. Jure) da bi dan iza 20. travnja bila u Imotskom. Krajnje odredište je u Zadru, a kroz Imotsku krajinu vozilo bi se 50-ak kilometara od kojih značajni dio prolazi i kroz općinu Podbablje, a jedna od točaka iz općine Podbablje posebno bi bila prikazana u TV prijenosu. Samu etapu snimat će nekoliko kamera uz neizostavane snimke iz helihoptera, a prenosit će je i Eurosport te bi kao takva, po izračunima PR stručnjaka, trebala rezultirati PR učinkom od 500.000 do 800.000 kn po etapi.

Iznos etape utrke koji će prolaziti kroz Imotsku krajinu iznosi 330.000 kuna, a sredstva će biti dobivena većim dijelom iz županijskog proračuna, a dijelom iz grada Imotskog te ostalih općina. U općini Podbablje za ovu utrku predviđeno je 10 000 kuna. 

Dodajmo kako TZ grada Imotskog u suradnji TZ Splitsko-dalmatinske županije u naredne dvije godine planira urediti pet biciklističkih staza u Imotskoj krajini te održati posebne edukacije za iznajmljivače kojih je, srećom, iz godine u godinu sve više. 

Podijeli sa prijateljima!