Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Lipo vrime i rezultat, igri ćemo progledat kroz prste

Podijeli sa prijateljima!

17554954 1924471364466722 523740680 n

Odigrano je i 22. kolo 3.HNL jug. U Ivanbegovini kod Kamena je gostovao Gošk-Dubrovnik 1919. Sunčan dan teren tvrd kao i dubrovački gospari koji su od prve minute predvođeni Lipotićem uz Mušića i Raguža imali više od igre.

 

Nekoliko grešaka; Ćelić, Jurića i Žužula, su umalo skupo koštale domaćina. Nedostajala je točna Kamenova pas igra i iskoristivo upošljavanje Marića i Marina J. koji bi već pri primanju kraćih ili dužih dodavanja gubili duel. Iako su se momci trudili teško su parirali gostima. Za spomenuti je udarac Jurića iz daljine u prečku, kao i šut Mirka Tolića.
Sve do četrdesete minute možemo slobodno zaboraviti što se tiče nogometne umjetnosti.
Tada, najviđeniji na terenu Lipotić, kojega je bilo i lijevo i desno, probija desnu stranu i pretrčava Žužula, ubacuje loptu pred gol gdje je najsnalažljiviji Torbarina spakirao loptu u Vojnovićevu torbu odnosno mrežu za 0:1.
Domaćini su na odmor otišli zabrinuti, a gosti puni nade. Gdje je nestala Kamenova pas igra? I to protiv vidno slabijih Dubrovčana koje je danas vodio trener Franjo Domić hrapavim glasom diktirajući igračima kao se postaviti i kuda se kretati.
Nekima je igri smetao tvrd i grbav teren što ne bi trebalo biti opravdanje jer je jednako i jednima i drugima uz to Kamen kao domaćin bi logično morao bolje poznavati svoj travnjak.
Drugo poluvrijeme je u startu pokazalo kako je kamen kvalitetniji i kako mu iz minute u minutu igra raste, a Gošk-ova pada, iako i dalje neumorni Lipotić čini velike probleme obrani Kamena, gdje je Žužula u 63. minuti primorao na prekršaj za žuti karton. Nedugo nakon toga u 66 minuti Žužul se iskupljuje za nekoliko svojih grešaka efektnom golom glavom na Kljenkovu loptu iz kornera za 1:1.
Sve je krenulo na bolje i osjećala se pobjeda u zraku. Otvara se igra lijevom stranom priko Ante Jonjića, koji u jednom takvom prodoru proigrava prezimenjaka mu Marina i Šantara koji na prvoj stativi u 68 minuti ne uspijevaju ugurati loptu mrežu već pored stative u gol aut. Ali zato u 81. minuti Marin Jonjić (da Pače) majstorski pogađa za preokret rezultata na 2:1 i veselje fino popunjenih tribina. Marinov potez se isplati čekati.
Iskupio se i neumorni Jurić neke svoje propuste koje je nadoknađivao trkom, a totalno ih anulirao u 89. m preciznim topovskim udarcem sa 18 metara u same rašlje za rezultat 3:1 stavivši točku na i što se tiče ove utakmice. Kako se kaže: Rezultat se pamti! Ovaj sigurno olakšava nadolazeće možemo reći turističko putovanje Kamenovaca u goste nedavnom prvoligašu Zadru. Suci vrlo dobri.

Tekst: Ago

Fotografije: Krešimir Lončar

Podijeli sa prijateljima!