Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Val se nasukao na kamenu hrid

Podijeli sa prijateljima!

 kamen val

Danas 18.4.u 16,40 sati u Ivanbegovini je odigrana prvenstvena nogometna utakmica 26 kola 3. HNL jug, između domaćeg Kamena i gostujućeg Vala. Nakon katastrofalnog gostovanja na Korčuli, gdje je Kamen popio gol više od po duzine izgubivši 7:0, sa strepnjom se očekivala ova utakmica koja jednostavnim rječnikom mora biti penicilin cijeloj ekipi.


Ružno vrime, težak teren, a i tradicionalna boljka, loš početak igre kamenovaca, nije obećavao ništa dobroga. Dugo su se odmiravale snage bez izglednih prigoda gdje su Kaštelani nadigravali domaćina trkom i gdje se najmanje očekivalo, u tridesetoj minuti je procurilo na strani Bradarića, što koristi Mislav Pezo za vodstvo Vala. Kako je prvo poluvrijeme odmicalo kraju gosti potaknuti vodstvom nastavljaju boljom igrom predvođeni Zvonimirom Sumanom, pogotovo brzacima Pedišićem i Božovićem za koje obrana kamena ne nalazi rješenje s čega pada i drugi gol sada u realizaciji Marina Karamarka. Morao sam napisati i ime da ne pomislite kako se radi o političaru Karamarku.
Iiii, veliko i. I kada se pomislilo kako će se na odmor otići sa debelom prednosti gostiju, danas neumorni i neumoljiv Valerije Jurić, koji je i prije imao dobar šut ali i promašaj, ovaj put u 41 minuti pogađa za 1:2 što podiže raspoloženje malog broja ali istinskih zaljubljenika u Kamen okupljenih na ovom ružnom hladnom i kišovitom danu.
Vanka je nastavila padati hladna kiša, a u svlačionici Kamena kritike sa debelim razlogom što je rezultiralo izmjenama odmah na startu drugog poluvremena. U svlačionici su ostali Ćelić i kapetan Petar Kljenak, a ušli su Zvonimir Perković Šantar i Mario Ćalušić. Samim početkom se osjetila razlika u igri Kamena, sasvim suprotna od prvog dijela. Htjelo se i moglo se koliko se dalo na glibavu terenu. Bradarića nije poljuljala pogreška iz prvog dijela izišao je čvršći i točniji, popravio je svoju igru i Žužul dok je vridni Valerije uz Mirka Tolića jednostavno zavladao sredinom terena. Ante Jonjić , poput bornih kola probijao je lijevu stranu iz čega je u 60 minuti sa te strane izvan kaznenog prostora okrenuvši Valovu obranu oštro zapucao prema golu gdje je snalažljivi Zvonimir Šantar, na samoj crti dodirom lopte prevario inače dobrog vratara Ljubića za poravnanje rezultata. Ono malo najvjernijih navijača se sada osokolilo i traže pobjedu što igra Kamena i obećava. Majstor ili ti kralj Zvonimir (Šantar) sa par poteza pokazuje kako se na njega može i mora računati pogotovo kada je postigao svoj drugi gol za preokret i vodstvo 3:2 protiv tvrde ekipe Vala. Trener ivica Znaor pokazuje kako vidi i osjeća igru, izmjene su donijele poboljšanje igre i pozitivan rezultat. Mijenja i Karina Marićem koliko zbog osvježenja ekipe toliko i zbog Karinove nedorečenosti. Mijenja i gostujući trener Milić, izvodeći Sumana i Udovičića, uvodeći Šimunovića i Kovačevića ali bez efekta. Kiša je pojačala i pomisliš kako je to, to al da nije sve završeno pokazao je najneumorniji u prigovorima ali onaj na kojem se napravi najviše prekršaja, onaj o čijem vratu konstantno vise čuvari, Marin Jonjić, iz Patka se preobražava u lukavog lisca i postiže gol za 4:2 što se pretvara u onaj djelotvorni lijek na ranu iz Korčule. Do kraja je padala kiša al nije padala igra Kamena, već je izdigla suru hrid na koju se nasukao Val. Igra je bila sportska, fer i korektna i pobijedio je Kamen. A suci? Bili su vrlo dobri.

 

A.K. Ago

Podijeli sa prijateljima!