Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Završena treća etapa "Tour of Croatia" koja je započela u Imotskom

Podijeli sa prijateljima!

 18015590 10206805594537455 843974896 o

Jedinstveni i veliki sportski spektakl okupio je danas u Imotskom više od 150 biciklista iz najboljih svjetskih ekipa na trećoj etapi biciklističke utrke "Tour of Croatia" koja se vozila od Imotskog do Zadra u dužini 237 kilometara. 

 

Okupljanje sudionika bilo je jutros na središnjem imotskom trgu gdje je uz mnoštvo znatiželjnika sve pozdravio župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja koji je potom sa direktorom Turističke zajednice Imotski, alfom i omegom ovih događanja, Lukom Kolovratom zatim načelnikom općine Cista Provo Božom Ćubićem, dogradonačelnikom grada Imotskog Ivanom Glibotom-Crnim te direktorom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joškom Stellom prerezao vrpcu i označio početak ove povijesne utrke za cijelu Imotsku krajinu. 

Nakon polaska biciklističke kolone kroz središnju imotsku ulicu, Šetalište Stjepana Radića, biciklisti su krenuli preko Modrog i Crvenog jezera do Prološca, a potom preko Glavine došli i do općine Podbablje gdje su ušli prešavši stari most na Kamenmostu, zatim državnom cestom preko Grubina, Krivodola dalje preko Berinovca, Lovreća pa Ciste Provo prema odredištu u Zadru. 

Treća etapa, od Imotskog do Zadra (237 km), biciklističke utrke "Tour of Croatia", završena je trijumfom talijanskog vozača Nicola Ruffonija, koji je slavio na Liburnskoj obali, nakon pet sati pedeset pet minuta i 27 sekundi! 

Vrhunski sportski događaj prenosio je izravno Eurosport, a trasa po Imotskoj krajini prikazana je i na HRT2 i velika je reklama za cijelu Imotsku krajinu.

PRIPREMIO: Veljko Tolić 

Podijeli sa prijateljima!