Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Hajduk mu do ramena, nema jačeg od Kamena

Podijeli sa prijateljima!

18422968 10206952506530163 4796446211151911259 o

Odlična nogometna utakmica u Ivanbegovini, u 31 kolu HNL jug, između NK Kamena i HNK Hajduka ll. Odigrali su 2:1 što je Kamen i te kako zaslužio svojim zalaganjem i tvrdom al finom igrom. Obe ekipe su odigrale fer i korektno i lijepo za oko.

 

U početku utakmice Hajduk je dominirao u svakoj poziciji. Kalik i Prtajin, lakoćom su dolazili do prilika pa je već u sedmoj minuti Prtajin matirao Vojnovića za 0:1 vodstvo gostiju. Kako su minute odmicale igra se prenosila na sredinu terena gdje su polagano ali sigurno prevagu preuzimali Tolić, i Kljenak , potpomognuti stamenim Juričićem i lakonogim Žužulom, dok je Marić čekao svoju priliku za trku prema protivničkom golu što je dočekao u 27. minuti u čemu je spriječen faulom u kaznenom prostoru za jedanaesterac kojega majstorski za poravnanje rezultata koristi Zvonimir Perković Šantar. Golman u jednu, a lopta u drugu stranu gola.
Stekao se osjećaj kako su hajdukovci olako pristupili ovoj utakmici pogotovo nakon ranog vodstva što su Znaorovi momci znalački iskoristili i nisu smanjivali gas već naprotiv. Omazić je jednostavno vladao desnom stranom, a Jurića je bilo po cijelom terenu.
Bencun, Prtajin, Kalik i Mrkonjić nisu uspijevali preuzeti primat u igri što je rezultiralo u 31. minuti golom upornog znalca Mirka Tolića, za fantastičan rezultat protiv lidera 3. lige i budućeg drugoligaša na 2:1 i veselje dobro popunjenih tribina sada već na daleko poznatog teško savladivog sportskog nogometnog terena u malome mistu Ivanbegovini.
U drugom poluvremenu se nastavila voditi borba na sredini terena iz koje su borbenošću dominirali kamenovci ali sa nedorečeni akcijama, dok hajdukovci nisu imali opasnije prilike za gol.
Tri udarca Šantara nebu pod oblake od kojih se očekivalo više i malaksalost u igri nagnala je trenera Znaora da ga zamjeni Pekom kako bi osvježio ekipu. Šantar je ispraćen pljeskom. Trener Hajduka Lozo u kratkom je vremenu napravio tri izmjene koje mu nisu odgovorile pomakom u kvaliteti igre.
Mijenjao je Dumanića za Vuletića, Prtajina za Galića i Kalika za Mala.
U Kamenovu ekipu ušao Karin umjesto Tolića koji je zasluženo ispraćen burnim pljeskom. Pljeskalo se i treneru Ivici Znaoru, koji je znao znalački odgovoriti svom kolegi Marku Lozi.
Kamen je dokazao svoju čvrsti karakter i sigurno šeće gornjim dijelom tablice, jake lige.
Suci su odradili svoj dio posla vrlo dobro.

Tekst: Ago

Fotografije: Veljko Tolić

Podijeli sa prijateljima!