Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Mate Buljan "Bili": "U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnji Šiljin memorijal"

Podijeli sa prijateljima!

matebuljan b

Dvadeset i drugu godinu zaredom članovi Športskog društva "Podbablje Gornje" na čelu sa svojim predsjednikom Matom Buljanom "Bilim" organiziraju memorijalni turnir u spomen na viteza Treće imotske bojne, istaknutog dragovoljca Domovinskog rata Milana Trutina Šilju. 

 

Kako doznajemo od predsjednika Mate Buljana "Bilog" pripreme za ovogodišnji 22. po redu memorijalni turnir u uspomenu na jednoga od najsjajnijih vitezova Domovinskog rata- Milana Trutina Šilju, privode se kraju, a sam memorijal kojim će se na dostojan način obilježiti 25. obljetnica pogibije ovog viteza trebao bi početi kroz petnaestak dana. 

Prisjećajući se godina početka i ideje o osnivanju ovoga turnira, kada praktički cjelokupna športska infrastruktura nije ni postojala u Podbablju Gornjem te se samo entuzijazmom organizatora tradicija turnira održala, predsjednik Buljan kazao je kako je želja svih organizatora da ovogodišnji turnir kojim obilježavaju 25. obljetnicu pogibije Milana Trutina- Šilje bude još kvalitetniji i dostojanstveniji. 

Ovim našim skromnim činom koji se nikako ne može mjeriti sa onim što su naši vitezovi dali za slobodu, želimo odati počast našem sumještaninu, pokojnom Milanu i svim drugim braniteljima koji su svoje živote dali od Vukovara do Dubrovnika za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Čuvanjem uspomena na najslavnije trenutke naše prošlosti dajemo garanciju da njihova žrtva nije, neće i ne smije biti zaboravljena- kazao je za naš portal Buljan.

Obzirom da su za organizaciju potrebna značajna sredstva organizatori pozivaju sve one koji mogu pomoći u financiranju rada ovoga društva da to naprave, a sve sportaše i malonogometaše da svojim nastupom uveličaju sudjelovanje u čast i spomen na poginulog Milana.

Medijski promotor turnira koji će početi kroz petnaestak dana bit će Podbablje Portal.  

 

Podijeli sa prijateljima!