Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Imotsko napucavanje penala

Podijeli sa prijateljima!

nk imotski

Imoćani i NK Imotski , nakon ispadanja u 3.HNL jug zapali u turbulenciju razdora i nesuglasja. U startu se postavljaju pitanja postoji li vlasnik kluba i tko je? Po statutu klub je udruga koju bi trebali voditi predsjednik, direktor i tajnik kluba.

 

Iz Statuta kluba sam izvukao jednu stavku koja bi trebala imati glavnu značajnost .
2) Ciljevi Kluba su:
- okupljanje građana, osobito mladeži, radi bavljenja nogometnim sportom;
- razvoj i promicanje nogometa;
- sudjelovanje u nogometnim natjecanjima;
- nogometna poduka igrača mlađih uzrasta;
- zdravstvena skrb nogometaša
- stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada.

Svi ste imali prilike ovih dana suočiti se sa bombastičnim naslovima po internetu, a i u dnevnom tisku što dovodi do raznih gledanja na trenutno stanje u klubu i okolo njega. Ja to vidim kao trajni svakodnevni razdor u našoj krajini i to ne samo u sportu, razdor i nebriga koja je uništila sve što se uništiti dalo gdje su se neki okoristili dok su drugi ostali i bez onog osnovnog, pravo na rad koji znači život.
Živjeti u takvom okružju i to zaljubljen u svoj kraj, a svjestan svega što se događa i nemoćan išta uraditi ostaje ti reći što ti je na srcu.
Za ono što se događalo u prošlosti NK Imotskog, od 91. Kada je osnovan moglo bi se pisati markove konake i ne bi našli rješenje trenutnog problema. Ja ga i ne tražim jer bi me svaki pokušaj navodio na mlaćenje prazne slame, kao i svakoga od vas ali je bitno da svi glasno ukažemo na pogreške koje vidimo, a ne da prođemo pored njih kao da nas se ne tiču.

Volim NK Imotski onakav kakvim ga vidim i kako sam ga pismon opiva tako da nekada i u lošim potezima tražim vrijednosti.
Udruga u ovom slučaju NK Imotski živi od donacija kao i većina udruga, od sposobnosti uprave za popularno rečeno izvlačenje sredstava za rad ali ispravno namjenski korištenja tih sredstava dok se često zapostavlja stavak o razvoju i promociji nogometaša ( ne Čukaričkog već svojih nogometaša).
Jako je bitno iz kojeg razloga tko i kako ulazi u sustav rada kluba, pogotovo što očekuje od svog ulaska u klub.
Grad imotsko uz svoj proračun za koji svi dobro znamo kako nije obilat u svom gradskom okružju ima dva veliko-nogometna kluba koja su velik zalogaj i za jače i veće gradove, a niti jedan od njih nema pomoćno igralište. Da je živa pokojna Rašeljka, bilo bi ih tri. Samo vam podastirem ono što i sami znate. Drugi klubovi u gradu koji su imali zapažene rezultate bili su i ostali u sjeni ova dva kluba.
Većina će reći da je to zbog toga što se tu okreće veći novac iz čega proizlazi pitanje o ispravnosti raspodjele gradskoga novca. Koliko se god pokušavali ne dohvaćati i ne spominjati, novac je postao i ostao svakodnevnica bez njega se ne može niti u zahod.
Imotska krajina ima šest veliko-nogometnih klubova, od kojih su evo sada pola treće-ligaši, a da je bilo dobre volje, zajedničkog pristupa ovom nadasve atraktivnom sportu uvjeren sam kako bi i danas imali tvrda drugo-ligaša kao viši rang za prezentaciju svojih igrača i svima bilo puno bolje.
Uprava grada je ta koja mora spriječiti daljnja urušavanja gradskih institucija i resursa.

Ago

Podijeli sa prijateljima!