Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Općini Podstrana ovogodišnji Šiljin memorijal

Podijeli sa prijateljima!

 21032776 10210050544088675 1554493518885033382 n

Uz predivnu atmosferu i prepune tribine malonogometnog igrališta ispod osnovne škole u Gabelica sinoć je završen ovogodišnji memorijalni turnir koji se već 22 godine odigrava u Podbablju Gornjem u spomen na poginulog viteza i legendu 3.imotske bojne Milana Trutina Šilju.

Obilježavanje završnog dana turnira započeo je onako kako i dolikuje memorijalnom turniru, zajedničkim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnom molitvom na grobu poginulog bojovnika u čiji spomen vrijedni organizatori iz Športskog društva Podbablje Gornje organiziraju ovaj memorijal. Nakon prigodne molitve riječ zahvale uz nazočnost Milanove majke Ive uputio je predsjednik Športskog društva Podbablje Gornje Mate Buljan zaslugom kojeg se uspomena na poginulog viteza i održava.

U športskom dijelu završnice ovogodišnjeg turnira u utakmici za treće mjesto snage su odmjerili igrači iz Sovića koji su u izuzetno borbenoj utakmici pobjedili domaće dečke iz Poljica rezultatom 8:5, a nakon toga je održana kratka uvertira u ovogodišnje finale turnira na kojoj su uz predivnu svjetlosnu kulisu stvorenu od mnoštva baklji koje su zapalili mladi iz Podbablja Gornjeg, svoj prigodni govor održao predsjednik Mate Buljan Bili te dožupan Ante Šošić. Tom prigodom pročitano je i pismo koje je organizatorima turnira, svim mještanima Podbablja Gornjeg i obitelji poginulog Milana uputila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović.

U zanimljivoj finalnoj utakmici uvjerljivim rezultatom 5:1 slavila je ekipa Općine Podstrana na čelu sa svojim načelnikom Mladenom Bartulovićem i donačelnikom Tomislavom Buljanom, djetetom Podbablja Gornjeg. Ekipa iz Podstrane nakon tradicionalnog sudjelovanja na malonogometnom turniru i uvijek zapaženim i dobrim igrama konačno je osvojila prvo mjesto te tako zaradila epitet najbolje malonogometne ekipe ovogodišnjeg turnira pobjedivši ekipu IPA Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koja je sa visokom delegacijom pohodila ovogodišnji turnir. 

Nakon finalne utakmice koju su izvrsno odsudili Boris Kukulj iz Vinjana i Ivica Grepo iz Runovića održana je svečanost dodjele nagrada na kojoj su uz dožupana Šošića sudjelovali i načelnici okolnih općina na čelu sa domaćim načelnikom Antom Kujundžićem, njegovim zamjenikom Matom Matkovićem i predsjednikom Općinskog vijeća Danijelom Dodigom. 

Ovogodišnji turnir koji je okupio 27 ekipa uz sudjelovanje više od 200 igrača te brojne revijalne utakmice kao i prigodnu kulturno-umjetničku večer kao sada već tradicionalnu sastavnicu turnira uz uspješnu i dostojanstvenu organizaciju za koju su prije svega zaslužni vrijedni članovi ŠD Podbablje Gornje pokazao se dostojanstvenim memorijala i očuvanju uspomene na nesebičnu žrtvu Milana Trutina "Šilje", legende 3. imotske bojne. 

Fotografije: Veljko Tolić

 

Podijeli sa prijateljima!