Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Kamen prvenstvo otvorio pobjedom

Podijeli sa prijateljima!

1. Kamen

AKO SE PO JUTRU POZNAJE DAN KAMENOV JE RASPJEVAN

Skoro pa popunjene tribine športskog centra u Ivanbegovini su pokazatelj kako su se ljubitelji nogometa u našem kraju zaželi ove uvijek interesantne igre.

 

Trebalo je zaboraviti prošlu sezonu sve draži ljeta i u prvoj utakmici pokazati ili barem naznačiti što se može očekivati od kadra koji je na raspolaganju treneru Mariju Kujundžiću Kunti.  

Kamen je počeo satavom:Krešimir Vojnović, Ivan Kevo Norac, Ivan Ćelić, Dalibor Mandarić, Josip kilić, Ivan Nedjelko Peko, Marin Jonjić, Jakov Karin, Mario Ćalušić, Ivan Bradarić i Zvonimir Perković Šantar. U rezervi su svoju priliku čekali: Frane Kujundžić, Mirko Majić, Mate Vuković, Ivan Žužul, Petar Brkan, Mate Krnić i Ivan Madunić.

Za Zagoru su igrali: Nikša Vukić, Željko Sablić, Santino Jurišić, Josip Rajčić, Mijo Stojak, Ivan Bilić, Nino Alegić Vučemilović, Franje Bitunjac, Toni Pezo, Hrvoje Klisović i Tomislav Brnadić. U rezervi su bili: Josip Matetić, Jakov Kranjac, Ivan Nikola Rodić, Mile Ćaleta, Jakša Škomrlj, Marin Dronjić i Šime Maleš.   

Utakmica je počela i tekla veliki dio prvog poluvremena mlako zagrijavajuće bez i malo siline. Bilo je za očekivati od domaćina inicijativu ali se sve svodilo na odmjeravanje snaga na sredini terena gdje je Zagora odnosila pobjede u duelima preuzimajući igru u svoju korist i poprilično tromu obranu Kamena stavljati u neugodne situacije.  Tek po jedan pravi udaraca sa svake strane nije mogao zadovoljiti navijače ni jedne ni druge ekipe.

U nastavku je procurila obrana Kamena koja je u liniji sa četiri igrača stajno čekala sporo se pomičući naprijed nazad. Sa lijeve strane je u kazneni prostor utrčao Vučemilović čiji udarac u prvi kut gola odbija Vojnović ali tek na drugu stranu peterca gdje se našao Dronjić koji tek ušavši u igru posprema loptu u ne branjeni dio gola za 0:1 Zagore u Ivanbegovini.  Kamen se napokon budi iz litnjeg sna te Jonjićem i Šantarom, donose prevagu u igri. Nije se dugo čekalo i nakon brze akcije i Kilićeva proigravanja na Šantara ovaj rutinirano loptu posprema u gol Vukića za poravnanje rezultata.

Kako je vrijeme odmicalo tako je i igra rasla i sa jednu i sa drugu stranu. Treneri su izmjenama osvježivali svoje ekipe na vrućem od okolnih požara dimom obavijenom danu, a i sami igrači su sve više doživljavali igru koja je postajala žustrija ali i dalje bez iti jedne grubosti gdje je do izražaja dolazilo znalaštvo u igri.  U svakom segmentu ove utakmice vidljivo je kako će igrači poput Marina Jonjića Pačeta o kojem je bezuspješno cijelu utakmicu visio Bilić, a i Šantar taj okorjeli znalac uz potporu Mandarića i Norca, donositi prevagu u utakmicama Kamena u jakoj 3. HNL Jug. 

Sada već boljoj igri domaćina teže pariraju gosti iz Unešića  pa se redaju izmjene ali zagorini Sabljić i Bilić, postaju nevidljivi dok kamenov napad sa sve više želje dolazi do onog krajnjeg cilja. Jonjić ulazi u kazneni prostor sa lijevu stranu skoro do peterca gdje ga sa leđa omete obrambeni igrač Zagore na što Jonjić pada, a sudac upire prstom na penal. Bunilo se petnaestak navijača Zagore i igrači nezadovoljni odlukom suca ali zaludu. Šantar je hladnokrvno izigrao vratara Vukića i plasirao loptu za 2:1 pobjedu koja gasi sva naglabanja kako će Kamen teško broditi kroz uzburkane vode treća lige.                                                                                                                                                                                                                                                     Veseli spoznaja kako Kamen u malom Mati Vukoviću ima vjesnika kvalitete mlađih uzrasta u klubu.  

2. Kamen3. Kamen4. Kamen5. Kamen

Podijeli sa prijateljima!