Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ante Glavaš-Picin: "Gosti iz Unešića moraju biti zadovoljni suđenjem"

Podijeli sa prijateljima!

picin Minimalnom pobjedom od 2:1 nad Zagorom iz Unešića nogometaši Kamena pred prepunim tribinama u subotu su otvorili ovogodišnju sezonu 3. HNL-jug osvojivši u prvoj utakmici sezone vrijedna tri boda. Ipak,sudeći po reakcijama gostiju iz Unešića koji su se pozivali na pristrano suđenje suca susreta Ivana Anića utakmica je dobila i svoj nastavak koji je proteklih dana eskalirao putem društvenim mreža i raznih portala.

 

Najprije su se članovi uprave našega trećeligaša oglasili prigodnim priopćenjem opravdavši suca za ujednačen kriterij prema ekipama i korektno suđenje, a potom su gosti iz Unešića putem "Sportskih novosti" oglasili prozvavši suca Anića kao glavnog krivca za poraz.

Za komentar cijele utakmice upitali smo Antu Glavaša- Picina iskusnog nogometnog suca i nekadašnjeg nogometaša nekoliko nogometnih klubova koji je na subotnjoj utakmici Kamena i Zagore bio naše "Oko sokolovo" i koji je u svom iscrpnom izvještaju pohvalio sudačku trojku na kvalitetno odrađenom poslu.

Kamen je od samog početka diktirao tempo igre i stvorio puno šansi, a dokaz tome je i 6 udaraca upućenih u prvom poluvremenu od čega su 4 udarca završila u okviru gola dok su gosti iz Unešića imali 3 udarca od čega je jedan rezultirao pogotkom. No, usprkos Kamenmovoj nadmoći ne možemo se oteti dojmu da je tijekom 1. poluvremena lopta tekla izuzetno sporo- istaknuo je Glavaš.

 Poslije se nadovezao na 2. poluvrijeme za koje je kazao kako je Kamen krenuo agresivnije i s puno bržom predajom lopte i na taj način je jednostavnije dolazio u šansu dodavši kako je u 2. poluvremenu Kamen imao 10 udaraca od toga 6 u okvir gola dok su iza leđa vratara Zagore otišla dva gola koje je zabio Perković- Šantar.

Iako su gosti nakon primljenog pogotka u 55. minuti pojačali tempo igre koje je tijekom cijele utakmice bila izuzetno fer i korektna  poslije je uslijedio crveni karton za Zagoru (drugi žuti) koji je opravdano dosuđen i gosti se nisu bunili. U 70. minuti kod jedne brze akcije, snalažljivost Marina Jonjića Pačeta došla je do izražaja te su gosti napravili očiti kazneni udarac, premda su se žalili na odluku suca. Međutim, sudac Anić bio je jako blizu, na udaljenosti svega 4 metra od događaja i imao je izvrstan pregled igre te je odrješito pokazao na bijelu točku- naglasio je Ante Glavaš.

Kasnije je dodao kako je sudac Anić, zajedno sa svojim pomoćnicima odradio korektan posao i cijelo vrijeme držao ujednačen kriterij, a posebno ga je fasciniralo što je sudac imao izuzetno dobru kretnju te je kod svakog prekršaja bio blizu mjesta događaja. Kao jedinu zamjerku naglasio je sporni trenutak iz 65. minute i to na štetu Kamena kada je obrambeni igrač Zagore u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali je sudac koji je bio zaklonjen s četvoricom igrača procijenio da se ne radi o kaznenom udarcu.

Za kraj je dodao da su prema njegovom mišljenju u predivnom sportskom ambijentu pred 300-injak gledatelja najbolju partiju kod Kamena odigrali Zvonimir Perković-Šantar i Marin Jonjić- Pače, a kod Zagore vratar Nikša Vukić.      

Podijeli sa prijateljima!