Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

KAMEN KOD KUĆE, A CROATIA I IMOTSKI U GOSTIMA PO BOD

Podijeli sa prijateljima!

1. Kamen Split

KAMEN KOD KUĆE A CROATIA I IMOTSKI U GOSTIMA PO BOD

U osmom kolu HNL jug, gostovanje Splita u Ivanbegovini napunilo je gledalište do zadnjeg mjesta. Bilo je pjesme i beštime, dobre igre i grešaka, naročito sudačkih.

U prvom dijelu utakmice Split nešto bolji od Kamena koji je imao tek dvije konkretne prilike naročito Nedjeljka Peke u dvadesetim minutama kad je probio lijevu stranu i došao do pred protivnički gola ali bez kvalitetne završnice. Sve Splitove akcije koje su mirisale gol dolazile su na brzonogom Krešimiru Kelezu kojega Kamenov branič Bradarić nije uspijevao zaustaviti,  pa mu je u dosta navrata morao u pomoć pretrčavati gorostasni Duje Banić koji je inače bio glavni obrambeni  ključar i po meni najbolji igrač utakmice. Posebna je priča Nikolas Rafael Lanos Lohinos, ponajbolji igrač Splita koji je pri svakom dodiru sa loptom bio opasnost za domaću obranu. Kamenov istureni igrač Jonjić za razliku od Leanosta svaki put bi završio na travnjaku što u dosta primjera sudac Soldić ne bi označio prekršajem. Možemo reći kako je to pokazatelj i grublje igre gostiju kao da su oni domaćini. Kada se uravnotežila igra, i jedna i druga ekipa nastojala graditi igru pasovima u čemu su Splitovci porednjačili. U jednoj od ne baš opasnih akcija gostiju  Karinu je lopta u kaznenom prostoru dotakla ruku što je soldić istog trena svirao za penal. Lanosov udarac Vojnović poput mačke brani ali samo odbija na Lanosovu nogu ali ovaj loptu šalje u nebesa. Nije se dugo čekalo nadmoć Splita se isplatila i upornost Kekeza koji priko Bradarika kao priko ledine prolazi iako je akcija mirisala na zaleđe,  povratna lopta na 16 metara sjela je na nogu Leanosa koji precizno savladava Vojnovića za 0:1. Suci se na zvižduke navijača kamena nisu osvrtali već su nastavili raditi po starom .

 

U drugom dijelu utakmice Kamenovci podižu tempo igre, tvrda borba na sredini terena sa nijansom prevage za Kamen nakon čega se događa prekršaj na visini kaznenog prostora Splita sa desne strane. Slobodni udarac izveo je iskusni Mandarić i mimo obrambenog zida niskim oštrim udarcem kroz noge Bendera izjednačava rezultat na 1:1 i slavlje na punim tribinama igrališta u Ivanbegovini. Domaćin nije sustajao i poveo je 2:1 ali isti onaj pomoćni sudac koji nije dosudio zaleđe kod splitovog gola sada je dosudio zaleđe kod Kamenovog gola što je ponovo izazvalo salve pogrdnih riječi sa tribina ali ostaje rezultat 1:1. Na kraju kada zbrojimo sve, kamenovci ipak imaju za čime žaliti, a splitovci mogu zadovoljni nazad u Split.

Imotski je kod Uranije u Baškoj Vodi 0:0 na krilima obrana Čubića odnio bod u Gospin dolac. Croatia je gosparima iz Dubrovnika otela dva boda rezultatom 1:1 i sebi kući ponijela jedan bod.   

U sljedećem kolu derbi Imotske krajine - Croatia i Kamena. 2. Kamen Split  3. kamen Split4. Kamen Split

Podijeli sa prijateljima!