Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

IMOTSKA KRAJINA NOGOMETNI NESUGLASICA

Podijeli sa prijateljima!

kl

IMOTSKA KRAJINA NOGOMETNI NESUGLASICA

Priča o najvažnijoj sporednoj stvari na svitu koju svojataju vridni, nadobudni Triljani tvrdeći kako se najprije u vrime Rima igrao nogomet na ledinama uz Cetinu.

Ne mogu se sitit niti jednog igrača iz tog kraja osim cara Trojana koji je imao dugačke uši i Siniše Vuce koji piva, a zna kadgod šiknit loptu.

 

Imotska krajina je dala niz nogometni imena: Buljana,Tucaka, Gudelja, Mršića, Bobana, Ćelića, Rebića…  Uz sva ta imena i neiscrpni izvor talenata, niže-ligaši; Imotski, Kamen, Croatia, Mračaj, Mladost i Vinjani, ne mogu, neće ili ne znaju svesti zajednički nazivnik za popravak trenutnog nogometnog stanja u kraju kojem po svemu sudeći triba i pripada jedan nogometni drugo-ligaš. Evo se Imotski razdilio u dva kluba, a dice koja bi tribali popuniti mlađe kategorije klubova u kraju je sve manje.

 Zmijavčanima i Proložanima je uz svoje samo-zalaganje uspjelo uskočiti u drugu ligu koju su radi uvjeta selili iz svoji mista na gradski stadion u Imotskom gdje bi se gubili konci sa bazom iz koje se krenulo i kad god bi se to dogodilo ispadalo bi se iz lige. Unda opet na početak. Koliko je registriranih klubova mogli bi osnovat Imotsku ligu ali šalu na stranu već svi skupa za dobrobit sviju tribaju sist za zajednički stol i dobro porazgovarat, promislit pa ponovo razgovarat što učiniti.

Dolazi nam derbi u Zmijavcima između Croatie i Kamena i  vridno bi bilo uz lokalni rivalitet providiti globalni interes našeg nogometaškog kraja. 

Podijeli sa prijateljima!